Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü

Aylin Kotil\'in Ankara\'ya Yürüyüşü

Kotil: "Eğer baraj kalkarsa meclise daha çok kadın katılır, daha çok genç girer, daha çok düşüncelerin yarıştığı bir meclis görürüz"

26.07.2013 12:31

Genel seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajının kaldırılması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Aylin Kotil, "Eğer baraj kalkarsa meclise daha çok kadın katılır, daha çok genç girer, daha çok düşüncelerin yarıştığı bir meclis görürüz" dedi.

Yürüyüşünü başkent sınırları içerisinde sürdüren Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu süreçte gösterilen tepkilerin çok olumlu olduğunu söyledi.

Kotil, birçok insanın genel seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajından rahatsız olduğunu vurgulayarak, insanların kendi düşüncelerinin meclise yansımamasından veya düşüncelerinin yansıdığı partinin "barajı geçemeyecek" diye kendi düşüncesinden farklı bir partiye ya da yakın olmayan bir partiye oy vermesinden rahatsız olduklarını anlattı.

Türkiye'nin çok zengin mozaiği, kültürel değerleri sahip, farklı yapılardaki insanları içinde barındıran zengin bir ülke olduğunu dile getiren Kotil, şöyle devam etti:

"Bu zengin kültürün, ne kadar büyük bir bölümü meclise yansırsa o kadar güzellikler olur. Yansımadığı ve hep ötekileştirildiği sürece de bir patlama yaşar. Ekonomik olarak zayıf olduğunu düşündüğümüz gruplar, aslında demokrasinin kılcal damarlarıdır. Bu kadar zengin mozaiği barındırıyorken, meclisin de aslında daha renkli, daha hareketli olması lazım. Eğer baraj kalkarsa parayla meclise girenlerin sonu gelir. Çünkü, onların önüne halk setleri konur. Meclise daha çok kadın katılır, daha çok genç girer, daha çok düşüncelerin yarıştığı bir meclis görürüz. Şu anda siyasi parti demek fikir demektir, fikirlerin tartışıldığı yerdir. Siyasi parti birtakım menfaatlerin görüşüldüğü yerler değildir. O yüzden politikada menfaatlerin bölüşülmemesi ve şefafflık da en az seçim barajı kadar önemli benim için."

-"Çobanlarla yürüdüm"

İstanbul'da 8 Temmuz'da başlattığı yürüyüşünde, ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra sosyal medyadaki takipçilerinden de destek gördüğünü vurgulayan Kotil, "20 gün boyunca evimden, her şeyden uzaktım. Arazide, kurak yerlerde yürüdüm. Çobanlarla yürüdüm. O sırada gerçekten akrabam gibiydi sosyal medyadan bana mesaj atan herkes. Çok derin bir bağ kurduğumuzu düşünüyorum. Görmeden sevmeyi öğrendim" diye konuştu.

Kotil, her gün 24 kilometre yürüdüğünü, bu süreçte beslenmesine çok dikkat ettiğini, gıda takviyesi aldığını kaydetti.

Bugün, Eryaman Göksu Park'ından Atatürk Orman Çiftliğine kadar yürüyeceğini ifade eden Kotil, cumartesi günü saat 17.00'de Kuğulu Park'ta yürüyüşünü sonlandıracağını bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aylin Kotil'in Ankara'ya Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement