Ayla Algan'dan Genç Yeteneklere Tavsiyeler - Son Dakika
Güncel

Ayla Algan'dan Genç Yeteneklere Tavsiyeler

Ayla Algan\'dan Genç Yeteneklere Tavsiyeler

Küçükçekmeceli yeteneklerle bir araya gelen ünlü oyuncu Ayla Algan, genç oyuncu adaylarına tavsiyelerde bulundu.

19.03.2013 11:59

Küçükçekmeceli yeteneklerle bir araya gelen ünlü oyuncu Ayla Algan, genç oyuncu adaylarına tavsiyelerde bulundu. Algan genç yeteneklere sahnede gerçek olmaları konusunda öğüt verdi.

Ünlü oyunculara oyuncu koçluğu yapan usta tiyatrocu Ayla Algan, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Küçükçekmece Belediyesi Gösteri Sanatları Akademisi öğrencileri ve Tiyatro Atölyesi kursiyerleriyle bir araya geldi. Küçükçekmece Belediyesi Gösteri Sanatları Akademisi öncülüğünde bu yıl başlayan tiyatro atölyelerine konuk sanatçı olarak katılan Algan, hem sahne hem beyazperde tecrübesini hem de birikimli bir eğitimci olarak bilgilerini kursiyer ve öğrencilerle paylaştı. Eğitime, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı.

AYLA ALGAN: "SAMİMİ YALANCILAR OLUN"

Ayla Algan,

öğrencilere nefes alma teknikleri, vücut dili, sinema, tiyatro ve dizi oyunculuğunda diksiyon ile davranış biçimlerinin IQ' da ki karşılığı ile ilgili bilgiler verdi.

Belediyelerin halkla buluşturduğu kültür sanat kurslarını çok kapsamlı ve gelişmiş bulduğunu ifade eden deneyimli tiyatrocu, genç yeteneklere de tavsiyelerde bulundu. Olması gereken sahne duruşunu Shakespeare'in ' Samimi Yalancılar Olun' sözünü örnek vererek özetleyen Algan, "Sahnede hakikaten ağlamak, hakikaten gülmek gerekir. 'Oynamayın, olun' diyoruz. Çünkü samimiyet istiyoruz" diye konuştu.

Oyuncu adaylarına kamera önü eğitimleri verdiğini ifade eden Algan, öğrencilerine çek- göster yöntemiyle yanlışlarından doğruyu gösterdiğini söyleyerek, oyun devamlılığının önemine dikkat çekti.

"SANATLA YETİŞMİŞ NESİLLERİ ÖNEMSİYORUZ"

Kültür ve sanatla yetişmiş nesilleri çok önemsediğinin altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da Ayla Algan'a teşekkür ederek, "Eğitim, kültür ve sanat bir kentin ve kentlinin olmazsa olmazlarıdır. Yeteneklere fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini böylece görmüş oluyoruz. Usta eğitmenlerle öğrencileri buluşturarak, teorikte öğrendikleri bilgileri pratikte deneyimlemelerine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

(HÇ-RFK-

19.03.2013 11: 37: 06

TSI

NNNN - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayla Algan'dan Genç Yeteneklere Tavsiyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement