Ayhan Çarkın, Cezaevinde Görüştüğü Avukata, 'dünyanın En Huzurlu Mahkumuyum' Demiş - Son Dakika
Güncel

Ayhan Çarkın, Cezaevinde Görüştüğü Avukata, 'dünyanın En Huzurlu Mahkumuyum' Demiş

Ayhan Çarkın, Cezaevinde Görüştüğü Avukata, \'dünyanın En Huzurlu Mahkumuyum\' Demiş

İstanbul'da 1992 ve 1995 yıllarında esrarengiz şekilde kaybolan çocukları Ayhan ve Ali, eski Özal Harekat'çı Ayhan Çarkın'ın itiraflarına göre polis tarafından öldürülüp gömülen Efeoğlu Ailesi'nin avukatı Mustafa Yağcı, iddialar üzerine Ayhan Çarkın ile Sincan'da cezaevinde görüştüğünü söyledi.

23.12.2011 12:47

İstanbul'da 1992 ve 1995 yıllarında esrarengiz şekilde kaybolan çocukları Ayhan ve Ali, eski Özal Harekat'çı Ayhan Çarkın'ın itiraflarına göre polis tarafından öldürülüp gömülen Efeoğlu Ailesi'nin avukatı Mustafa Yağcı, iddialar üzerine Ayhan Çarkın ile Sincan'da cezaevinde görüştüğünü söyledi. Aldığı bilgiler üzerine bugün 8 polis memuru hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan avukat Yağcı, "Ayphan Çarkın bana cezaevinde dünyanın en huzurlu mahkumu olduğunu söyledi" dedi.

Bursa'da oturan emekli astsubay Osman Efeoğlu'nun oğlu 25 yaşındaki Ayhan, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Jeoloji Bölümü 2'nci sınıfta okurken, 6 Haziran 1992 tarihinde görgü tanıklarının iddiasına göre sivil polisler tarafından gözaltına alınıp, Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Ayhan Efeoğlu'ndan bir daha haber alınamadı. Hayatından endişe ettikleri çocuklarını arayan Efeoğlu ailesi, bir başka acıyı ise bu olaydan iki yıl sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıfta okuyan büyük oğulları 29 yaşındaki Ali Efeoğlu'nda yaşadı. Ali Efeoğlu da 5 Ocak 1994'te iddiaya göre sivil polisler tarafından götürüldü ve bir daha izine rastlanamadı.

Başvurmadık yer bırakmayan en son TBMM'ye başvuran Efeoğlu Ailesi, çocuklarının akıbetiyle ilgili hiç bir bilgi alamadı.

ÇARKIN'IN İDDİALARI İLE GÜNDEME GELDİLER

Eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın'ın faili meçhullerle ilgili açıklamaları arasında, Ayhan Efeoğlu'nun cesedinin poşet içersinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 'imha etmesi' için kendisine verildiğini, domuz bağı ile öldürülen Ayhan Efeoğlu'nun Trakya'da boş bir araziye gömdüğünü söyledi.

Bu iddialar üzerine Efeoğlu Ailesi'nin avukatı olan İHD Bursa Şube Başkanı Mustafa Yağcı, geçen ay Ankara'ya giderek, Sincan Cezaevi'nde tutuklu olan Ayhan Çarkın ile görüşme yaptı.

ÇARKIN: ÇOK HUZURLU MAHKUM

Ayhan Çarkın ile yaptığı bir saatlik görüşmenin 15 dakikasını o dönemdeki faili meçhul cinayetler ve Ayhan Efeoğlu'nun öldürülmesi olayının oluşturduğunu, kalan 45 dakika ise havadan, sudan ve kuşlardan sohbet ettiklerini anlatan Mustafa Yağcı, şunları söyledi:

"Çarkın çok rahattı. Kendinden de o kadar emindi. Bana, o gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki müdürlerinin kendisine çok ağır bir poşet verdiklerini söyledi. Çarkın, müdürleri ve amirlerinin, 'İçersinde bomba var. Al imha et. Git bir yere göm' dedikleri poşeti Trakya'da boş bir araziye gömerken, içersinde daha sonra domuz bağı ile bağlanan Ayhan Efeoğlu'na ait cesedin olduğunu görmüş. İzin verirlerse cesedi gömdüğü yeri gösterebileceğini açıkladı. Hatta bana, Türkiye'de hiç bir karanlık olay kalmayacağını o nedenle görevini yaptığı için dünyanın en huzurlu mahkumu olduğunu söyledi."

Ayhan Çarkın'dan aldığı bul bilgiler üzerine Efeoğlu Ailesi ile görüştüğünü anlatan avukat Mustafa Yağcı, bugün de Ayhan Efeoğlu'nun öldürülmesinde ilgileri olduğu öne sürülen Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli olan polisler F.I., A.O.A., B.A., H.E, A.S., Ş.K., A.Ö ve A.Ç. hakkında 'Adam öldürmek' suçundan şikayette bulundu.

Suç duyurusunda bulunduğu kişilerin sayısının artabileceğini belirten avukat Yağcı, bu dav ada zaman aşımının 15 yıl değil 20 yıl olması için başvurduğunu da anlattı.

Bu arada yıllardır haber alamadığı iki oğlunun yaşadığına inanan ve zorunlu olmadıkça evinden çıkmayan emekli astsubay Osman Efeoğlu, gelişmelerle ilgili görüşünü soran DHA muhabirine, "Ne olur bizi rahat bırakın. Kimseyle konuşmak istemiyoruz" dedi.

BC,SB(FK/ESM) - Bursa/ Yıldırım

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayhan Çarkın, Cezaevinde Görüştüğü Avukata, 'dünyanın En Huzurlu Mahkumuyum' Demiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement