Aydın Valisi, Boşaltılan Sitelerde İnceleme Yaptı - Son Dakika
Güncel

Aydın Valisi, Boşaltılan Sitelerde İnceleme Yaptı

Aydın Valisi, Boşaltılan Sitelerde İnceleme Yaptı

Aydın Valisi Erol Aydız, fore kazık çalışması yapılan bir inşaattan kaynaklandığı sanılan zemin hareketliliği nedeniyle riskli bulunan üç sitedeki 114 konuttan toplam 223 kişinin tahliye edildiği Kuşadası'nda incelemelerde bulundu.

16.11.2014 19:06

Aydın Valisi Erol Aydız, fore kazık çalışması yapılan bir inşaattan kaynaklandığı sanılan zemin hareketliliği nedeniyle riskli bulunan üç sitedeki 114 konuttan toplam 223 kişinin tahliye edildiği Kuşadası'nda incelemelerde bulundu.

Kadınlar Denizi Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı'nda, yapımına geçen yıl başlanan inşatta fore kazık çakılması sonucu kaynaklandığı sanılan zemin hareketliliği Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinin bulunduğu bölgede tehlike yarattı. Aydın Valiliği, Kuşadası Kaymakamlığı ile belediye ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda bazı bloklarda yaşayan vatandaşların olası bir faciaya karşı tahliyesine karar verildi. Yapılan tespitler sonucu 114 konutun riskli durumda olduğu belirlendi. Bu konutlardan 51'inde çeşitli nedenlerle yaşayan olmadığı tespit edildi. Diğer 63 konuttaki toplam 223 kişi ise evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Kuşadası Belediyesi mağdur vatandaşlardan cuma günü 180'ini bir apart otele yerleştirip, battaniye, elektrikli soba, kumanya, temizlik malzemeleri dağıttı. Mağdur vatandaşlardan bazıları ise otel yerine yakınlarına misafir oldu.

VALİ İNCELEME YAPTI

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kuşadası'na girip, bölgede incelemelerde bulundu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit ile belediye teknik ekibinden bilgi aldı. Zemin hareketliliğin neden ve sonuçları hakkında üniversite görevlilerinin çalışmalar yaptığını, raporlar hazırladığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit, "Çeşitli üniversitelerden yardım istedik. Yarın Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden bir heyet gelecek. Hazırlanacak raporlar çerçevesinde bir yol haritası çizilecek" dedi.

Mağdur olan, evlerinden ayrılmak zorunda kalanların sorularını yanıtlayan Vali Ayyıldız, "İnceleme yapan teknik ekiplerin raporları doğrultusunda burası nasıl sağlamlaştırılır, bu yapılamayacaksa vatandaşların mağduriyeti nasıl önlenir bunlara öncelik verilecek. Belki binalar boşaltılacak bir daha girilemeyecek. Buna kim sebep olduysa hukuki sorumluluğunu yerine getirecek. Cezasını görecek. Milleti rahatsız etmenin cezasını çekecek. Vatandaşın kesinlikle mağdur olması önlenecek. Burada suçlu kimse hiçbir şekilde tolere edilemeyecek. Üniversiteden rapor olmadan hiçbir işlem yapılamayacak" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Valisi, Boşaltılan Sitelerde İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement