Aydın Üniversitesinden Aziz Yeniay'a Uğurlama - Son Dakika
Güncel

Aydın Üniversitesinden Aziz Yeniay'a Uğurlama

Aydın Üniversitesinden Aziz Yeniay\'a Uğurlama

İstanbul Aydın Üniversitesi, önümüzdeki günlerde yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olmayan ve görev başındaki son günlerini yaşayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a uğurlama programı düzenledi.

12.03.2014 10:53

İstanbul Aydın Üniversitesi, önümüzdeki günlerde yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olmayan ve görev başındaki son günlerini yaşayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a uğurlama programı düzenledi. Üniversitenin Beşyol yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Aziz Yeniay, Başkan Yardımcısı Enver Şengül başta olmak üzere İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve pek çok akademisyen ile öğrenci katıldı.

"AZİZ YENİAY'A VEFA BORCUMUZ"

Bir başarının arkasında sadece çalışmanın olmadığını kaydeden Mustafa Aydın, şöyle konuştu: "Çalışmanın arkasındaki güç sizi bir yere taşıyabilir. Bu aileniz olabilir, dostlarınız ya da inancınız olabilir. Bu nedenle hayatınız boyunca elde ettiğiniz başarıları bu gücün ürünü olarak görün." Aydın Üniversitesi'nin Türkiye'nin en büyük vakıf üniversitelerinden biri olmasını da bu güce bağlayan Mustafa Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz nasıl bu noktaya geldiğimizin farkındayız. Bu nedenle bu etkinliği düzenledik. Bu Aziz Başkan'a bir vefa borcudur. Bugüne kadar olan katkılarından dolayı Aziz Yeniay'a teşekkür ediyoruz. Allah yolunu açık etsin."

"HİÇBİR BAŞARI ŞANS ESERİ DEĞİLDİR"

Aziz Yeniay da siyasette 22, Küçükçekmece'de 10 yılı geride bıraktığını belirterek yerel yönetimlerde farklı bir duruş ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi. Yeniay ayrıca, başarının şans eseri olmadığını da şu sözlerle ifade etti: "Benim kuralım çok çalışmanın yanı sıra her zaman planlı çalışmaktı. Yaptığım programın yüzde 100'üne uyamasam bile yüzde 80'ine uymuş oluyordum. Bu şekilde fakülteyi dereceyle bitirdim. Bu hayatta tesadüflerin yeri yoktur. Şans, kader, kısmet diye başlayan bir başarı hikayesi yoktur."

Bu nedenle 2004 yılında görev başına geldiği zaman Küçükçekmece'de 10 yıllık bir hedef belirlediğini kaydeden Aziz Yeniay, "2004 yılında göreve geldiğimiz zaman insanlar bizden çamurlu yollardan kurtulmak için yardım isterdi. Şimdi tiyatro bileti istiyor. Biz talepleri karşılayan bir yerel yönetim değil; talep oluşturan bir yerel yönetim olduk" diye konuştu.

"AYAKKABILARI ESKİ AMA ELLERİNDE KEMAN VAR"

Yeniay ayrıca, Küçükçekmece'nin, Türkiye'nin İlk Yeşil Sertifikalı Kamu Binası ve En Büyük Gösteri Merkezi Arena Mega'ya sahip bir ilçe olarak 2004'ten bu yana çok geliştiğini belirterek şunları söyledi: "Bilgi Evleri ve Kültür Merkezleri'nde binlerce öğrenci var. Bunlara ayrıca Türk İslam, Müzik ve Görsel Sanatlar Akademilerini kattık. Buradaki çocukların belki eski ayakkabıları var; ancak ellerinde keman var. Biz bu şekilde Küçükçekmece'nin ileriye taşınacağını düşünüyoruz ve bunun için uğraşıyoruz."

Program sonunda, Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Aziz Yeniay ve Enver Şengül'e teşekkür ederek plaket takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aydın Üniversitesinden Aziz Yeniay'a Uğurlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement