Aydın'daki Operasyonda Gözaltı Sayısı 15'e Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Aydın'daki Operasyonda Gözaltı Sayısı 15'e Yükseldi

Aydın\'daki Operasyonda Gözaltı Sayısı 15\'e Yükseldi

Aydın'da dün gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde gözaltına alınanların sayısı 10'dan 15'e yükseldi.

13.04.2012 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da dün gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde gözaltına alınanların sayısı 10'dan 15'e yükseldi. Bu sabah gözaltındaki Belediye Başkan Yardımcısı K.K., sağlık kontrolü için Aydın Devlet Hastanesine getirildi. Dün gece

K.K.'yı ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, gerçekleştirilen operasyonun siyasi bir nitelik taşımadığını belirtti.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün sabah saatlerinde Aydın, İzmir ve Manisa'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile aralarında Aydın Belediye Başkan Yardımcısı K.K. ve Belediye Fen İşlerinde çalışan Z.B. ve Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ihalelerini alan firma yetkilisi İ.Ö'nün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı. Dün sabah gerçekleştirilen operasyonun ardından dün akşam saatlerinde operasyonla ilgili 5 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Dün sabah evinden alınan K.K., bir gün emniyette kaldıktan sonra gözaltıların ek süre ile uzatılması nedeniyle bugün sabah Aydın Devlet Hastanesine getirildi. Gözaltı süresi devam eden K.K.'nın günlük mutad sağlık raporu için hastaneye getirildiği belirtildi.

Dün gerçekleştirilen operasyonun ardından bugün ilk defa konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediyesi'ne herhangi bir operasyon düzenlenmediğini söyledi. Park Bahçe İşleri Müdürlüğü'ndeki firmaya ait bilgisayarlara el konulduğunu doğrulayan Çerçioğlu, "Operasyonla ilgili gizlilik kararı olduğu için konunun içeriği ile ilgili bilgim yok. Fakat yargıya güveniyoruz. Belediyemize herhangi bir operasyon düzenlenmemiştir. Dün bazı personelimizin bilgilerine başvurulmuştur. Bugün ise emniyete davet edilen herhangi bir personelimiz yok. Başkan Yardımcısının yokluğunda başkan yardımcımızın görevlerinde aksaklık yaşanmaması için diğer başkan yardımcılarımız yürütecek"

OPERASYON SİYASİ BİR NİTELİK TAŞIMIYOR

Diğer yandan dün akşam saatlerinde Aydın'a gelen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, konu ile ilgili olarak vali, Cumhuriyet başsavcısı ve Belediye Başkanı ile görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Yapılan operasyon sonrasında gözaltına alınan Aydın Belediye Başkan Yardımcısını da ziyaret eden Baydar yapmış olduğu bu görüşmeler sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefon ile arayarak konu ile ilgili bilgilendirdiğini ifade etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Baydar, belediyeye yapılan operasyonun siyasi bir nitelik taşımadığını bu nedenle yargıya ve adalete güvenlerinin tam olduğunu belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aydın'daki Operasyonda Gözaltı Sayısı 15'e Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement