Aydın'daki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Aydın'daki Gerginlik

Aydın\'daki Gerginlik

Aydın Valisi Kerem Al: "Köylülerin linç girişimi Aydın'a yakışmamıştır"

26.07.2013 17:52

Köşk ilçesine bağlı Kızılcaköy'de gece saatlerinde yaşanan gerginliğin ardından, köylülerin linç girişiminde bulunduğu şahısların tedavilerinin sürdüğü, olaylarla ilgili şu ana kadar bir kişinin ifadesinin alındığı belirtildi.

Aydın Valisi Kerem Al, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"İlk etapta köye 5 kişinin geldiği belirtiliyor. Ancak köylülerle çıkan kavga sonucunda 2 kişi kaçarak kayıplara karışmış. Daha sonra köylüler 3 şahsa linç girişiminde bulunmuş. Bu kişilerin tedavileri devam ediyor. 2 kişinin henüz ifadesi alınamadı ancak bir kişi ifadesinde köye hint keneviri için geldiklerini söylemiş. Köylülerin linç girişimi hiç hoş olmamış ve Aydın'a yakışmamıştır. Köylüler şahısları yakaladıkları anda jandarmaya teslim edebilirdi. Anlaşılan köylülerimiz fazla tahrik olmuş. Diğer 2 kişinin de ifadelerinin alınması sonrasında olay netliğe kavuşabilecek. "

Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise, dün saat 20.50 sularında jandarmaya köyde av tüfeği ile ateş eden yabancı şahısların yakalandığının bildirildiğini, bunun üzerine emniyet güçlerinin 21.20'de köye gittiğini kaydetti.

Köy meydanında toplanan 400-500 kişilik öfkeli grubun ateş açan şahıslara aşırı tepki göstermesi üzerine, takviye emniyet gücü istendiğini ifade eden Demiryürek, şu bilgileri verdi:

" Saat 24.00 sıralarında Aydın Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat olay yerine gelmiş, müşteki ve tanıkların ifadelerini almıştır. Vatandaşların sakinleşmesi sonucunda sağlanan güvenlik koridoruyla şahıslar sağlık birimlerine tedavi amacıyla götürülmüştür. Adli süreç ve soruşturma sonucunda olay netlik kazanacaktır. Ancak şu ana kadar edinilen bilgilere göre, olayın etnik bir boyutu yok. Çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan şahıslardan 2'si Aydın nüfusuna kayıtlı. Yalnızca bir tanesi doğu kökenli. Olayla ilgili inceleme ve tetkikler geniş çaplı olarak sürdürülüyor."

Dün akşam iftar saatinde Köşk ilçesine bağlı Kızılcaköy'e gelerek pompalı tüfekle ateş açtıkları belirtilen şahıslar ile köylüler arasında gerginlik yaşanmış, olayların büyümesi üzerine köye emniyet ekipleri sevk edilmiş ve 3 şahıs sabaha karşı köylülerin ikna edilmesi sonrasında köyden çıkarılabilmişti. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'daki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement