Ayar’dan "Evet" Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Ayar’dan "Evet" Mesaisi

Ayar’dan "Evet" Mesaisi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Referandum İçin Derince de Vatandaşlardan "Evet" İstedi

16.08.2010 14:47  Güncelleme: 15:04

12 Eylül de Anayasa Değişikliği Paketi için yapılacak olan referandum öncesi AK Partili Milletvekilleri "Evet" oyu için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Son olarak AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Derince de referandum için vatandaşlardan "Evet" oyu istedi

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Anayasa değişikliği ve referandum ile ilgili açıklamalarda da bulunan Ayar, '12 Eylül'ün dayattığı antidemokratik anayasada en kapsamlı, en köklü, en demokratik değişikliği yapıyoruz. Türkiye'nin önünü açıyoruz. Vatandaşımızın hak ve özgürlük alanlarını genişletiyoruz. Sivil iktidarın üzerinde demokrasinin kılıcı gibi duran her türlü vesayeti kaldırıyoruz. Darbenin koşulları ve gerekçesi olamaz. Darbeyi yapan da teşebbüs eden de yargıya hesap vermelidir.' Dedi.

230 BİN KİŞİ YARGILANDI

Ayar , "12 Eylül'de 650 bin kişinin gözaltına alındığını, 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiğini, 50 kişinin idam edildiğini, 230 bin kişinin yargılandığını, sadece 71 bin kişinin şu anda suç kapsamından çıkmış olan 141, 142 ve 163. maddelerden yargılandığını, 171 kişinin işkenceden, 299 kişinin cezaevlerinde ve 14 kişinin de açlık grevinden öldüğünü, 14 bin kişinin yurttaşlıktan çıkarıldığını, 23 bin derneğin faaliyetinin durdurulduğunu, gazetelerin 300 gün yayın yapamadığını, sendikaların ve siyasi partilerin kapatıldığını, anayasanın ortadan kaldırıldığını ve TBMM'nin kapatıldığını en iyi kendileri biliyorlar." dedi

KENDİLERİNİ KORUMUŞLARDIR

12 Eylül darbesini yapanlar, darbe sonrası icraatta bulunanlar neden kendilerini anayasal koruma altına almışlar? Sorusunun büyük önem atfettiğini söyleyen Ayar, 'Çünkü Türkiye'ye çok ağır bedeller ödettiklerini kendileri de biliyorlar. İşte onun için darbe sonrası ilk iş kendilerine anayasal koruma sağlamak olmuştur.' Dedi. Referandumla birlikte bu korumayı kaldırdıklarını ifade eden Ayar, '12 Eylül 2010'da önümüze gelecek sandığa oy verirken hangi partiye mensup olursak olalım bunları hesap ederek oyumuzu kullanmalıyız. Bu bir genel veya yerel seçim değil, getirilen düzenlemeler AK Parti'nin değil Türkiye'nin kazanımı olacak.' Dedi.

DERİNCE DE GEZMEDİK YER BIRAKMADI

İlk olarak Derince Kaymakamı Cengiz Cantürk'ü ziyaret eden Ayar, sırasıyla Mersincik Mahallesi Muhtarı Ömer Ok'u, Derince Esnaf Odası Başkanı Bekir Sargın'ı, esnafları, Tekel Bayileri Odası Başkanı Osman Koçyiğit'i ve son olarak da Çınarlı Mahallesi Muhtarı İbrahim Sümer'i ziyaret etti. Ayar ve beraberindeki heyet, bir süre önce Güneydoğu'da yaralanan ve Derince Yavuz Sultan Mahallesi'nde oturan bir gazimizi de evinde ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı. Milletvekili Ayar'a Derince'de ki ziyaretleri sırasında Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Eryürek, bazı yönetim kurulu ve belediye meclis üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları ve teşkilat mensupları eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayar’dan 'Evet' Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement