Aya Yorgi Kilisesi'nde 'Dilek' İzdihamı - Son Dakika
Güncel

Aya Yorgi Kilisesi'nde 'Dilek' İzdihamı

Büyükada'da bulunan Aya Yorgi Kilisesi'nde 23 Nisan izdihamı yaşandı.

24.04.2014 09:36  Güncelleme: 09:37

Binlerce kişi, ellerinde mumlar, dilek kâğıtları ve iplerle 202 metrelik tepeyi tırmanarak dilek diledi. Her yıl olduğu gibi bu yılda Büyükada, dileklerinin gerçekleşmesini dileyenlerle doldu taştı. Büyükada'nın en yüksek noktalarından birinde Saint George adına yapılan Aya Yorgi Kilisesi, Hıristiyanların ve turistlerin akınına uğradı.

ÖZELİKLE 23-24 NİSANI TERCİH EDİYORLAR

Hıristiyanların ve turistlerin özellikle 23 Nisan ve 24 Eylül'de ziyaret ettikleri Aya Yorgi Kilisesi'nde adeta izdiham yaşandı. Binlerce kişi, ellerinde mumlar, dilek kâğıtları ve iplerle 202 metrelik tepeyi tırmandı. Uzun süre kuyrukta bekledikten sonra kiliseye giren kalabalık, sağlık, ev, iş, para, şans ve daha birçok dilekte bulundu. Uzun bir yürüyüşün ardından kiliseye ulaşan ziyaretçiler, dileklerini yazdıkları kağıtları dilek kutusuna attı.

KESME ŞEKERDEN DİLEK

Ziyaretçilerden bazıları dileklerini kilisenin bahçesindeki dilek ağacına asarken, bazıları da kilisenin çıkış kapısının yanında bu kez kesme şeker ve çöplerden dileklerinin resimlerini çizdi. Dua etmek için kiliseye gelen Şerife Aydın, sağlık ve kızına devlet dairesinde bir iş dilediğini belirtti. Bir başka genç ise, "Üniversite sınavında başarılı olmak için dua ettim. İnşallah başarılı olurum" dedi. Bazı gençler de KPSS'de başarılı olmak için dua etmeye geldiklerini söyledi.

Aya Yorgi Kilisesi\'nde \'Dilek\' İzdihamı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aya Yorgi Kilisesi'nde 'Dilek' İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement