Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz İsrail'de - Son Dakika
Güncel

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz İsrail'de

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz İsrail\'de

Kurz, Cumhurbaşkanı Peres ve Dışişleri Bakanı Liberman ile bir araya geldi.

22.04.2014 23:32

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından kabul edildi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Kurz ve Peres, Cumhurbaşkanlığı Köşkünde bir araya geldi. Peres, Avusturyalı konuğunun, İsrail- Filistin barış görüşmelerinin ileriye götürülmesi için çaba sarfedildiği bir süreçte ülkesini ziyaret ettiğini belirterek, müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasının iki tarafın da yararına olacağını söyledi.

Kurz daha sonra İsrailli mevkidaşı Avigdor Liberman ile görüştü. İsrailli Bakan, görüşme sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, İsrail radyosundan yayınlanan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail ile barış görüşmeleri konusundaki sözlerini değerlendirdi.

Liberman, Abbas'ın "İsrail, Filistin yönetimine karşı izlediği politikaya devam ettiği takdirde, yönetimin yetkilerini devretmek zorunda kalacağız" ifadesine ilişkin, "Eğer Abbas, Filistin yönetimini feshetmek istiyorsa (İsrail) hükümet, buna hazır olacaktır. Görüşmelerin yürütülmesi imkanını ortadan kaldıran tehditleri kabul etmemiz mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

Filistin yönetiminin feshedilerek yetkilerini devretmesi, Filistin topraklarının idaresinin "işgalci devlet olarak İsrail'e nakledilmesi" anlamına geliyor. Böyle bir durumda İsrail'in belli sorumlulukları üstlenmesi gerekiyor.

Abbas, bu akşam Ramallah kentinde İsrailli basın mensupları ile bir araya gelerek, barış görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un, İsrail'deki temaslarını tamamlamasının ardından yarın Ramallah'a geçmesi bekleniyor. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz İsrail'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement