Avukatlarla Hakim Arasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Avukatlarla Hakim Arasında Gerginlik

Avukatlarla Hakim Arasında Gerginlik

Eskişehir Adliyesi'nde avukatlarla hakim arasında gerginlik yaşandı.

12.12.2012 17:04

Eskişehir Adliyesi'nde avukatlarla hakim arasında gerginlik yaşandı. Baro Başkanı Avukat Rıza Öztekin, görülen bir duruşma sırasında avukatını savunmak istedi. Öztekin'in bağırarak konuşması üzerine katibe bayılırken, stajyer hakim ise gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 4 Aralık 2012 günü görülen bir dava sırasında Hakime Mualla Dündar, duruşma nizamına uymadığı gerekçesiyle davalı vekili avukat Tuğba Aksoy'u uyardı. Aksoy'un hakimin ikazlarını dikkate almaması üzerine Dündar, ilgili makamlara gönderilmek üzere avukat hakkında 'duruşma düzen ve intizamına uymadığı' gerekçesiyle tutanak tuttu. Duruşmadan çıkan avukat Aksoy, Baro Başkanı Avukat Rıza Öztekin'e şikayette bulundu. Aksoy'un talebi üzerine Öztekin hakimin görev yaptığı salona girerek izleyici kısmına oturdu. Duruşmanın tamamlanmasıyla ayağa kalkan Öztekin, elinde Aksoy ile ilgili tutanağı tutarak mahkeme başkanı Dündar'a, "Siz bir avukatı ayağa kaldıramazsınız" dedi. Öztekin, ardından duruşma salonunun kapısında toplanan yaklaşık 10 avukata dönerek, "Bundan sonra hiçbiriniz mahkemede ayağa kalkmayın" dedi.

Olay üzerine devreye hakime Mualla Dündar girdi. Dündar'ın mahkemenin devam ettiğini ve intizamın bozulmaması gerektiğini söylemesi üzerine Başkan Öztekin, "Bu burada konuşulacak. Hiçbir avukatın mahkemece ezilmesine müsaade etmeyeceğim" ifadelerini kullandı. Öztekin ayrıca salondan çıkmayacağını söyleyerek duruşmanın görülmesini engelledi.

Dündar, bunun üzerine Baro Başkanı Öztekin hakkında duruşma salonunu terk etmediği ve mahkeme intizamını bozduğu gerekçesi ile zabıt tutturmak istedi. Başkan Öztekin'in karara yüksek sesle itiraz etmesi üzerine katibe Ayfer Yavuz fenalaşarak, "Lütfen bağırmayın, yüksek sesle konuşmayın, çok kötü oldum" dedi. Öztekin'in tekrar yüksek sesle konuşması üzerine Yavuz rahatsızlanarak duruşma salonundan dışarı çıkarıldı ve yerine başka bir katip görevlendirildi.

Baro Başkanı Öztekin'in konuşma ve tavırlarından stajyer hakim Semiha Ceylan da etkilendi. Gözyaşlarını tutamayan Ceylan, "Hakime hanım yargılama sürecinde meslektaşlarına ve bizlere dahi "zatıaliniz" şeklinde hitap ederek kimsenin kişiliğini ve mesleki onurunu rencide edecek bir hal tarzına girmemiştir" diye konuştu.

Olayın ardından Hakime Mualla Dündar, konuyla alakalı tutanak tanzim etmek istedi. Bu sırada Baro Başkanı Rıza Öztekin de dahil birçok avukatın mahkeme salonuna girmesi üzerine Dündar, Öztekin'e hitaben, "Beyefendi, burası bir mahkeme ve yargılama salonudur" dedi. Dündar'ın sözleri üzerine Öztekin ise, "Ben beyefendi değilim, baro başkanıyım" diyerek tepki gösterdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avukatlarla Hakim Arasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement