Avrupa Konseyi'nden Ukrayna'da Çağrı - Son Dakika
Güncel

Avrupa Konseyi'nden Ukrayna'da Çağrı

Avrupa Konseyi\'nden Ukrayna\'da Çağrı

Konseyin İnsan Hakları Temsilcisi Muiznieks, yerlerinden edilmiş kişilerin sorunlarının çözümü için Ukrayna hükümetine çağrı yaptı.

18.07.2014 13:17

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Temsilcisi Nils Muiznieks, Ukrayna'da yerlerinden edilmiş kişilerin durumunu "büyük bir endişeyle izlediklerini" bildirdi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'a konu ile ilgili bir mektup gönderen Muiznieks, özellikle yerlerinden edilmiş kadın, çocuk ve engelli kişilerin sorunlarına vakit geçirilmeden çare bulunmasını istedi.

İnsan hakları temsilcisi, Ukrayna hükümetinin koordineli ve etkili politikalarla bu kişilerin sorunlarının çözümü için seferber olması çağrısında bulundu.

Ukrayna'ya haziran ayında yaptığı ziyarete atıfta bulunan Muiznieks, bu ülkede yerlerinden edilmiş kişilerin sayısının her geçen gün arttığı uyarısında bulundu.

Muiznieks, bu kişilerin özellikle konut ve gıda sorunun çözümü konunda insani yardım kuruluşlarının desteğinin yeterli olmadığını belirtti ve bu konuda Ukrayna hükümetinin etkili tedbirler almasını istedi.

Muiznieks, bu konuyu diğer uluslararası yardım kuruluşları nezdinde de gündeme getirmeyi planladığını bildirdi. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Konseyi'nden Ukrayna'da Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement