Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Global Liman'ın Yüzde 10.84'ünü Aldı (2) - Son Dakika
Güncel

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Global Liman'ın Yüzde 10.84'ünü Aldı (2)

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Global Liman\'ın Yüzde 10.84\'ünü Aldı (2)

(global ve EBRD'den yapılan açıklamalar eklendi.

28.09.2015 14:03

(global ve EBRD'den yapılan açıklamalar eklendi.)

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Global Liman'ın yüzde 10.84'ünün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD) satışı için sözleşme imzaladı.

Global Yatırım Holding'den EBRD Global Liman'ın sermayesinin 66.25 milyon liradan 74.31 milyon liraya artırılması sonucu ihraç edilecek hisseleri satın alacak.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, "EBRD'nin Global Liman'a ödeyeceği sermaye tutarı, Global Liman'ın EBRD'nin yatırım yaptığı ülkelerde yapacağı yatırım ve büyüme planlarının hayata geçirilmesi amacıyla kullanılacak. EBRD, Global Liman'ın Yönetim Kurulu'na bir Yönetim Kurulu üyesi aday göstererek Global Liman'ın kurumsal yönetim uygulamalarının geliştirmesine ve Türkiye'de ve yurtdışında daha rekabetçi olmasına fayda sağlayacak" denildi.

Açıklamada, hisse devrinin gerekli izinlerin alınmasının ardından sonuçlanacağı ve anlaşmanın mali değerinin bunun ardından açıklanacağı belirtildi.

Kutman: Büyüme planlarını destekleyecek

Global Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, anlaşmaya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Özellikle şirketimizin dünya çapında lider operatör olduğu kruvaziyer liman alanındaki büyüme planlarını destekleyecek olan EBRD'yi ortağımız olarak aramızda görmekten ve GLİ'nin kurucusu Gregory M. Kiez'in izinden yürümekten onur duyuyorum" dedi.

Global Liman İşletmeleri CEO'su Saygın Narin de, Global Liman'ın Akdeniz ve Asya-Pasifik bölgelerindeki güçlü konumu ile dünyanın en büyük kruvaziyer liman operatörü olduğunu ve bu hakim konumlarını geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. Narin, EBRD ile ortaklıklarını, Akdeniz'deki tartışmasız liderliklerini genişletmek için önemli bir kilometre taşı olarak gördüklerini açıkladı.

EBRD/Barret: Önemli bir kaynak sağlayacağımız için memnunuz

EBRD'nın Ulaştırma Direktörü Sue Barrett da, "Hisseleri uluslararası piyasada işlem görmeye başlamadan önce, Akdeniz'deki varlığını genişletmeyi hedefleyen Global Liman'a önemli bir kaynak sağlayacağımız için memnunuz" dedi.

Şirket ortağı olarak EBRD, Global Liman'ın Yönetim Kurulu'na bir Yönetim Kurulu üyesi aday göstererek Global Liman'ın kurumsal yönetim uygulamalarının güçlenmesine, Türkiye'de ve yurtdışında daha rekabetçi olmasına da katkı sağlayacak.

Global Liman'ın hisselerinin 2016-2018 döneminde uluslararası piyasada işlem görmeye başlaması planlanıyor. Bu işlemin, özellikle Türk liman ve altyapı sektörlerinde sermaye piyasasının gelişimini derinleştirmesi ve ülkede halka arz planı içinde olan diğer altyapı şirketlerinin de önünü açması bekleniyor.

(Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Global Liman'ın Yüzde 10.84'ünü Aldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement