Avrupa Gençlik Forumu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Avrupa Gençlik Forumu Toplandı

Avrupa Gençlik Forumu Toplandı

Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP), ilk kez Ankara'da TED Ankara Koleji'nin ev sahipliğinde uluslararası bir forum düzenliyor.

23.02.2013 18:54

Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP), ilk kez Ankara'da TED Ankara Koleji'nin ev sahipliğinde uluslararası bir forum düzenliyor.

Avrupa'daki en büyük siyasi tartışma, kültürlerarası diyalog ve gençlik platformlarından biri olan ve düzenlediği ulusal ve uluslararası konferanslarda geleceğin Avrupalı liderlerini bir araya getiren Avrupa Gençlik Parlamentosu, bu sene uluslararası forumlarından birini Türkiye'de İstanbul dışında ilk defa Ankara'da TED Ankara Koleji'nin ev sahipliğinde 21-25 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenledi. Çalışma dilinin İngilizce olduğu forumda Avrupa'nın 36 ülkesinden 130 genç, Avrupa Birliği ülkelerinde ardı ardına yaşanan ekonomik kriz sonrasında sıkça konuşulmaya başlanan ve birliğin geleceğine yönelik eleştirel ve kavramsal bakış açısı olarak tanımlanabilecek olan "Euros kepticism"i tartışıyorlar. İlk iki gün gençler bir dizi oryantasyon aktivitesinin yer aldığı takım oluşturma çalışmalarında birbirlerini tanıyarak, çalışacakları komiteleri kurdular.

Açılış konuşmalarını TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Müdürü Aydın Ünal, TED Ankara Koleji İngilizce Bölüm Başkanı ve MUN direktörlerinden Bürçek Ünal, EYP Türkiye temsilcilerinden Öykü Tali, TED Ankara Koleji Politika ve Diplomasi Kulübü öğrencileri Yağmur Uğur ve Ecem Kumbasar, EYP Ankara Forum Başkanı Anar Kucera ve Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili yaptı. TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Müdürü Aydın Ünal, konuşmasında 21. yüzyılda artık tüm eğitimcilerin ve eğitim kurumlarının daha çok evrensel düşünen, farklılıklara saygıyla bakan, bilgili, duyarlı ve çatışmaları çözebilecek nesiller istediğini dile getirdi. Ünal, şunları kaydetti:

"Dünya düzleşti, küreselleşti, artık dünyada bireysel, toplumsal, ulusal sorumlulukların yerine evrensel sorumluluklarımızın var olduğuna hepimizin inanması gerekiyor. Yani yetiştireceğimiz gençler, duygu, düşünce ve tutumlarında karşılaştıkları sorunlara karşı evrensel bakmak durumundalar. İnsan hakları, kadın hakları, çevre sorunları. Sizlerin uzun vadede çözmesi gereken sorunlar var. Bizler, TED Ankara Koleji Vakfı Okulları olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin bir arada çalışmalarını, yeni fikirler üretmelerini önemsiyor ve üreteceğiniz çözüm önerileriyle biz yetişkinlere katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. I. Uluslararası Gençlik Forumu'nun hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma, Sayın Fransa Büyükelçisine ve sevgili öğrencilere çok teşekkür ediyorum."

TED Ankara Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Bürçek Dinçler ise, foruma Avrupa ülkelerinden gelen 100'e yakın öğrencinin de katıldığını ve birlikte geçirilecek beş günlük programın gençlere ortak bir zemin üzerinde Avrupa gündemini teşkil eden önemli ve öncelikli konular üzerinde araştırma ve keşif yapma imkanı sunduğunu belirtti. Dinçler, "Kadın haklarından eğitim sistemine varıncaya değin Avrupa'da değişim ve çözüm bekleyen konular var. Gündemdeki meseleleri ele alırken başarmanın etkili iletişimden geçtiğini unutmayın. Her biriniz farklı ortamlardan geldiniz, farklı deneyimlere sahipsiniz. Bu nedenle çabanız bu gerçek doğrultusunda birbirinizi anlamak ve tanımak üzerine olsun. Hoşgörü, merak ve azimle çok geniş konular çerçevesinde esas olan soruları sorup, çözüm arayacağınıza ve başarılı ve verimli bir forum geçireceğinize eminim" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avrupa Gençlik Forumu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement