Kurucu 6 Ülkeden Flaş Hamle! AB'nin Kaderini Görüşüyorlar - Son Dakika
Güncel

Kurucu 6 Ülkeden Flaş Hamle! AB'nin Kaderini Görüşüyorlar

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından birliğin kurucu 6 ülkesinin dışişleri bakanları, AB'nin bundan sonraki durumunu belirlemek için Berlin'de bir araya geldi.

25.06.2016 11:52  Güncelleme: 13:24

Tarihi referandumla AB'den ayrılan İngiltere'nin ardından, birliğin kurucu 6 ülkesinin dışişleri bakanları Berlin'de bir araya geldi. görüşme öncesi açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, AB'de kalan ülkelerin, İngiltere'nin kararının ardından Avrupa'yı güçlü kılma iradesini göstereceğini ifade etti.

6 ÜLKENİN DIŞİŞLERİ BAKANI BİR ARAYA GELDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Jean- Marc Ayrault, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn İngiltere'nin AB'den ayrılmasının sonuçlarını görüşmek için Almanya Dışişleri Bakanlığının konuk evi Villa Borsig'de toplandı.

"DEPRESYONA VE HAREKETSİZLİĞE DÜŞEMEYİZ"

Steinmeier, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, İngilizlerin aldığı kararın ardından histeriye ve şoka girilmemesi gerektiğini belirterek, "Telaşa düşülmemesi gerekir. Sanki tüm cevaplar hazır olduğu gibi yapamayız. İngiltere'nin kararının ardından depresyona ve hareketsizliğe düşemeyiz." dedi.

"AB'DE KALANLAR AVRUPA'YI GÜÇLÜ KILACAK İRADEYİ GÖSTERECEK"

Bu yüzden bugün yapacakları fikir alışverişinin gerekli olduğunu söyleyen Steinmeier, AB'de kalan ülkelerin, İngiltere'nin kararının ardından Avrupa'yı güçlü kılma iradesini göstereceğini ifade etti.

"ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ"

Steinmeier, insanların cevap aradığı sığınmacılar, göç, gençlerin istihdamı ve güvenlik alanlarında çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Steinmeier, buradan, yıllardan beri barış ve istikrarın hakim olduğu bu başarı projesinde işbirliğinin devam ettiği sinyalinin verileceğini kaydetti.

MERKEL, HOLLANDE VE RENZİ'Yİ AĞIRLAYACAK

Bazı AB ülkelerinin 6 kurucu ülke dışişleri bakanının bu şekilde bir araya gelmesiyle ilgili eleştirilere ilişkin görüşü sorulan Steinmeier, Lüksemburg'da dün 28 AB ülkesinin dışişleri bakanlarıyla bir araya geldiğine, gelecek günlerde de yine mevkidaşlarıyla görüşeceğine, Başbakan Merkel'in de pazartesi günü François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi'yi Berlin'de ağırlayacağına işaret etti.

Steinmeier, bu tür görüşmelerin ve fikir alışverişlerin gelecek günlerde devam edeceğini bildirdi.

Kurucu 6 Ülkeden Flaş Hamle! AB\'nin Kaderini Görüşüyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurucu 6 Ülkeden Flaş Hamle! AB'nin Kaderini Görüşüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Bawer: Avrupaya bir şey olmaz çünkü sistem yerine oturmuş 11 15 Yanıtla
    Nuri: Onlarda öyle sanıyordu 0 1
  • mesela: şu arkadaki cüneyt arkın değilmi :) 19 1 Yanıtla
  • Komik: Ha ha ha:) 9 0 Yanıtla
  • Can turkiyem: Isallah bizdede ret cikar beter olsunlar iyi birsey olsaydi yahudiler yonetirdi amerika olurdu nato gibi bizi kullanacaklar natodan da cikalim yararini hic gormedik bu gune kadar 3 0 Yanıtla

Advertisement