Atıl Malzemelerden Yeni Eşyalar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Atıl Malzemelerden Yeni Eşyalar

Atıl Malzemelerden Yeni Eşyalar
24.02.2026 12:17

Turgutlu'daki liseler, atıl malzemelerden eşyalar üreterek çevreye katkı sağlıyor.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde lise öğrencileri, atıl malzemelerden yeni eşyalar üretiyor.

Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, diğer okul ve kurumlardaki yenileme çalışmaları sonrasında atıl duruma düşen malzemeleri okulun atölyelerinde değerlendiriyor.

Kullanılmayan metal ve ahşap parçalar, öğrencilerin ellerinde avize, sehpa gibi dekoratif eşyalara dönüşüyor. Bu çalışmalar sayesinde hem çevreye katkı sağlanıyor hem de öğrenciler mesleki becerilerini uygulamalı olarak geliştirme fırsatı buluyor.

Okulun müdürü Murat Mehmet Güler, meslek liselerinin üretim odaklı eğitim verdiğini ifade ederek, öğrencilere sadece teknik beceri değil çevre bilinci de kazandırdıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atıl Malzemelerden Yeni Eşyalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement