Atıklarla Akademik Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Atıklarla Akademik Yolculuk

Atıklarla Akademik Yolculuk

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'nde eğitim gören çocuklar, 'Atıklarımızla Yolculuk Projesi' kapsamında Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek'i ziyaret etti.

31.01.2014 08:22

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Bölümü işbirliğinde yürüttüğü 'Atıklarımızla Yolculuk Projesi'nin 3'üncü dönemi de tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'nde eğitim gören çocuklar, 'Atıklarımızla Yolculuk Projesi' kapsamında Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek'i ziyaret etti.

Bursa'ya yeni yeşil alanlar kazandırmak, sanayi tesislerinin atıklarını kontrol altına almak başta olmak üzere birçok uygulamayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, çevreye duyarlı bir nesil yetişmesi amacıyla eğitim çalışmalarına da ağırlık veriyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın Uludağ Üniversitesi işbirliğinde Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'nde eğitim gören çocukların katılımıyla yürüttüğü 'Atıklarımızla Yolculuk Projesi'nde üçüncü dönem de tamamlandı. TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programınca kabul edilen 78 proje arasında tek büyükşehir belediyesi projesi olma özelliği taşıyan proje kapsamında, 'eski gazetelerden kağıt yapımı', 'evimizdeki atıkları inceliyoruz', 'geri kazanımı öğreniyoruz', 'çevre dostu oyuncak yapıyoruz', 'kompost yapıyoruz', 'depolama alanımızı inşa ediyoruz', 'evimizde tehlikeli atık var', 'çevre dostları tanışıyor', 'yeşil TV', 'çevre şarkımız' ve 'çevre dostu olmak kolay mı?' gibi etkinliklerle çocukların projeye aktif alarak katılımı da sağlanıyor.

Projenin üçüncü grubunu oluşturan öğrenciler, proje ekibi ile birlikte Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'i makamında ziyaret etti. Öğrencilerle projede edindikleri bilgiler üzerine sohbet eden Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürü Esra Eser de projenin bundan sonraki sürecinde proje yaygınlaştırma etkinlikleri olarak; bilgi yarışması, proje paylaşım toplantısı ve proje sergisi yapılacağını belirterek, katkıları nedeniyle Uludağ Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atıklarla Akademik Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement