Atatürk'ün Restore Edilen Makam Aracı 29 Ekim'de Ziyarete Açılacak - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Restore Edilen Makam Aracı 29 Ekim'de Ziyarete Açılacak

Atatürk\'ün Restore Edilen Makam Aracı 29 Ekim\'de Ziyarete Açılacak

Genelkurmay Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün restore edilen 81 yaşındaki Lincoln marka otomobilinin 29 Ekim günü Anıtkabir’de vatandaşların ziyaretine açılacağını bildirdi.

28.10.2015 11:19

Genelkurmay Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün restore edilen 81 yaşındaki Lincoln marka otomobilinin 29 Ekim günü Anıtkabir'de vatandaşların ziyaretine açılacağını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'de sergilenen üç makam otomobilini sırasıyla tamir ve bakıma gönderdi. Anıtkabir Komutanlığı envanterinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün makam otomobili olarak kullandığı üç otomobilin restorasyonuna ilişkin açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, 18 Haziran 2014 tarihinde İstanbul'da bulunan Antika Otomobil Federasyonu atölyelerinde restorasyonuna başlanan ilk otomobil olan 1934 model Lincoln marka otomobilin restorasyonunun tamamlandığını bildirdi.

Açıklamaya göre, restorasyonu tamamlanan otomobilin 2 6 Ekim 2015 tarihinde, Antika Otomobil Federasyonu yetkilileri, Anıtkabir Derneği temsilcileri, sigorta işlemlerini bedelsiz gerçekleştiren Anadolu Sigorta temsilcisi, nakliye işlemlerini bedelsiz olarak gerçekleştiren Selamoğlu Nakliyat Şirketi temsilcisi ve Anıtkabir Bakım Onarım ve Restorasyon Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen tören ile teslim alındı. Otomobil, 27 Ekim 2015 tarihinde Anıtkabir Barış Kulesi'nde bulunan ve İş Bankası sponsorluğunda yaptırılan vitrine konuldu ve 29 Ekim 2015 tarihinde halkın ziyaretine açılacak.

Ayrıca, icra edilen törende ikinci restorasyonu yapılacak araç yani 1934 model Lincoln marka zırhlı binek tipi otomobil, Antika Otomobil Federasyonu'na teslim edildi. Restorasyon süresinin yaklaşık olarak iki yılı bulacağının öngörüldüğü belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Restore Edilen Makam Aracı 29 Ekim'de Ziyarete Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement