Atatürk'ün Manastır Askeri İdadisi'nden Mezuniyetinin 116. Yıl Dönümü Nedeniyle Anma Töreni... - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Manastır Askeri İdadisi'nden Mezuniyetinin 116. Yıl Dönümü Nedeniyle Anma Töreni...

Atatürk\'ün Manastır Askeri İdadisi\'nden Mezuniyetinin 116. Yıl Dönümü Nedeniyle Anma Töreni...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Manastır Askeri İdadisi'nden mezuniyetinin 116'ncı yıldönümü nedeniyle Makedonya'nın Manastır Şehir Müzesi'nde (Manastır Askeri İdadisi) anma töreni düzenlendi.

13.03.2015 18:57

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Manastır Askeri İdadisi'nden mezuniyetinin 116'ncı yıldönümü nedeniyle Makedonya'nın Manastır Şehir Müzesi'nde (Manastır Askeri İdadisi) anma töreni düzenlendi.

Mezuniyet törenine, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Türk Milli Birlik Hareketi Başkanı ve eski milletvekili Erdoğan Saraç, Askeri ataşe temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törene, TSK adına görevlendirilen personelin yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri liselere mensup öğrenciler de katıldı.

Törende, Türkiye ve Makedonya milli marşlarının çalınmasının ardından, Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken konuşmasında, "Genç Mustafa Kemal'in yüreğine ve aklına vatan algısı Manastır'da düşmüş ve vatanı kurtarmak için bir eğitimden geçmiş, savaş durumu kendisinde büyük izler bırakmış" dedi. Eken, Atatürk'ün zor aşamalardan geçerek Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olmanın bahtiyarlığına eriştiğini söyledi.

Makedonya Genel Kurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Naser Seydini de yaptığı konuşmada, "Büyük Atatürk'ün gençliğinden beri sahip olduğu vizyoner ve kosmopolit düşünceler kendisini birleştirici bir lider yaptı" dedi. Seydini, Atatürk'ün olgun vasıflara sahip olarak zafere ulaştığını ve Türkiye'yi kurarak ilk Cumhurbaşkanı olduğunu ifade etti.

Öğrenciler adına askeri öğrenci Ömer Faruk Kahraman da Atatürk hakkında bir konuşma yaptı.

Askeri öğrenci Hüseyin Talha Ordu Atatürk anısına 'Aç Kapıları Manastır'  şiirini okudu.

Tören Manastır Şehir Müzesi ve müze içerisinde yer alan Atatürk Anı Odası'nın ziyaretiyle devam etti. Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Atatürk büstüne çelenk bırakarak hatıra defterine yazdı. - Manastır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Manastır Askeri İdadisi'nden Mezuniyetinin 116. Yıl Dönümü Nedeniyle Anma Töreni... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement