Atatürk'ün Karamürsel'e Gelişinin 80'inci Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Karamürsel'e Gelişinin 80'inci Yıldönümü Kutlandı

Atatürk\'ün Karamürsel\'e Gelişinin 80\'inci Yıldönümü Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Karamürsel'e gelişinin 80'inci Yıldönümü ilçede törenle kutlandı.

24.07.2013 14:14  Güncelleme: 11:55

Törene, Karamürsel Kaymakam Vekili ve Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Zeki Özşafak, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi.

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Atatürk'ün 24 Temmuz 1933 tarihinde Karamürsel'e geldiğini hatırlattı. Yıldırım, kendisini coşkuyla karşılayan ilçe halkını selamladıktan sonra belediye binasına geçtiğini, her zamanki ziyaretlerinde olduğu gibi burada da ilçe çarşısını gezip, halkın arasına girdiğini söyledi. Başkan Yıldırım, Ulu Önder'in, Atatürk Caddesi'ndeki 'Pirali' adıyla bilinen kıraathanede kendisine sunulan kahveyi içerek vatandaşlarla sohbet ederken istek ve şikayetleri bizzat dinlediğini ifade etti.

Atatürk'ün Karamürselliler için ilçe askerlik şubesindeki incelemeleri sırasında, "Karamürsel halkı, istiklal savaşında çok çalışmış, kadını ve erkeği ile cepheye silah ve cephane taşımış, işgal hareketlerine karşı üstün bir kahramanlıkla mukabelede bulunmuştur" diye övgü dolu sözlerini de hatırlatan İsmail Yıldırım, şöyle dedi:

"Büyük Önder, yaklaşık 2.5 saati bulan incelemelerini tamamlayıp çarşıdaki caddelerin genişletilmesine ilişkin gerekli görüş ve fikirlerini de belirterek aynı gün ilçemizden ayrılmıştır. Bu duygularla Karamürselliler'in Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği desteğin onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesi olduğunu ifade ediyor, Mustafa Kemal Atatürk'ü ilçemize gelişinin 80. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Karamürsel'e Gelişinin 80'inci Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement