Atatürk Kiev Büyükelçiliği'nde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Kiev Büyükelçiliği'nde Anıldı

Atatürk Kiev Büyükelçiliği\'nde Anıldı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Atatürk ölümünün 73'üncü yıl dönümünde anıldı.

10.11.2011 15:56

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Türkiye Büyükelçiliği'nde Atatürk ölümünün 73'üncü yıl dönümünde anıldı.

Kiev Büyükelçiliği'nde yapılan 10 Kasım anma törenine Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç, Büyükelçi Müsteşarı Şule Gürel, Konsolos Vakkas Sezai Oral, Askeri Ateşe Cengiz Fitöz, Büyükelçilik çalışanları, öğrenci temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Atatürk'ün anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Büyükelçi Meriç, şunları söyledi:

"Atatürk bizim tarihimizde gelmiş geçmiş önemli liderlerden bir tanesidir. Bugün Türk milleti bağımsızlığını ulu önderimize ve silah arkadaşlarına borçludur. Ben üçüncü jenerasyonum ve eğer biz Atatürk sevgisini kalbimizde kaybetmemişsek, bu demektir ki Atatürk illelebet bizim ruhumuzda, gönlümüzde yer alacaktır. Genel olarak baktığımız zaman, tabii ki Atatürk'ü ilahlaştırmamamız, tabulaştırmamamız gerekiyor. Atatürk Osmanlı'nın son neslinden bir parçadır. Bu nesil Fransız İhtilali'nin fikirleri ve idealiyle yetişmiştir. Cumhuriyetçilik Fransız İhtilali'nden gelme bir kavramsal çerçevedir. Atatürk bu neslin içerisinde ortaya çıkmıştır. Çanakkale Savaşı'ndan sonra kendini göstermiş, zaman zaman kendi arkadaşlarıyla da rekabet içine girmiştir. Bütün zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşı'nı bize hediye etmiştir. Bu açıdan ona minnettarız. Kemalist ideoloji diye bir şey yoktur. İdeoloji dönemi geride kalmıştır. Atatürk'ü iyi anlamak istiyorsak, çağı iyi takip etmemiz gerekiyor. Yeni nesil, gençlik, Türkiye Cumhuriyeti'ni çağın gereklerine göre ileriye götürmelidir. Atatürk; dindar, dini bütün bir insandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün bu kadar güçlü hale gelmesi, Atatürk ilkeleri temelinde ilerlemesi sayesindedir."

Müsteşar Şule Gürel, yurt dışında binlerce büyükelçinin Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiğini anlatırken, "Bir kadın diplomat olarak bugün sahip olduğum haklar için kendimi Atatürk ve O'nun vizyonuna borçlı hissediyorum. Biz kadınların en temel haklarımızı Atatürk döneminde kazandığımızı hiçbir zaman unutmamız gerekiyor. Mustafa Kemal'i saygıyla, rahmetle anıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Kiev Büyükelçiliği'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement