Astım ve Alerji Aşıyla Tedavi Edilebilir - Son Dakika
Güncel

Astım ve Alerji Aşıyla Tedavi Edilebilir

Astım ve Alerji Aşıyla Tedavi Edilebilir

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Çocuk İmmünolojisi ve Alerjik Hastalıklar Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Emin Mete, astım ve alerjinin aşıyla tedavi edilebildiğini, Pamukkale Üniversitesi'nde aşı tedavisinin yapıldığını söyledi.

17.01.2016 11:27

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Çocuk İmmünolojisi ve Alerjik Hastalıklar Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Emin Mete, astım ve alerjinin aşıyla tedavi edilebildiğini, Pamukkale Üniversitesi'nde aşı tedavisinin yapıldığını söyledi. Astım ve alerjik nezlesi olan birçok kişinin aşı tedavisinden haberdar olmadığını belirten Doç.Dr. Mete, bu tedavinin 4 yıllık bir programla yapıldığını belirtti.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Çocuk İmmünolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emin Mete, astım hastalarının dikkatini çekecek açıklamalar yaptı. Astım hastalığına yakalananların ilk sordukları sorunun rahatsızlıklarının tamamen geçip geçmeyeceği olduğunu belirten Doç.Dr. Mete, astım tedavisinin 3 kategoride yapıldığını söyledi. Öncelikle alerji yapan ve astım krizini tetikleyen sebeplerden kaçınmak gerektiğini belirten Doç. Dr. Emin Mete, şöyle dedi:

"Bunu ilaç tedavisi ve aşı tedavisi (immunoterapi) izler. Uygun hastalara ve uygun dozlarda uygulandığında immunoterapi kalıcı iyileşme sağlama gücüne sahiptir. Düşük riskli bir tedavidir ancak alerji kliniklerinde deneyimli alerji uzmanlarınca yapılmalıdır. Halen birçok astımı ve alerjik nezlesi olan hasta bu tedaviden haberdar değildir. Yanlış olarak ilaç tedavisi dışında bir şansları olmadığını düşünmektedir. Kliniğimizde alerjen immunotera (aşı tedavisi) kurulduğu günden beri başarı ile uygulanmaktadır. Bu konuda alerji hastalarımızın bilinçlendirilmesine ihtiyaç vardır."

Aşı tedavisinin alerji uzmanları tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Doç.Dr. Emin Mete, şöyle devam etti:

"Alerji uzmanı olmayan kimseler tarafından yapılması tehlikelidir ve yasalara aykırıdır. Kliniğimize başvuran hastaların önce aşı tedavisi için uygun olup olmadıklarını tespit ediyoruz. Testlerde alerji tespit edilmeyen hastalara aşı tedavisi yapılamaz. Aşı tedavisi programına alınan hastalar 5 yaşından büyük, genellikle uzun zamandır ilaç kullanan ve ilaçları bırakılamayan, ilaçlardan fayda görmeyen veya ilaç yan etkisi ortaya çıkmış hastalardır. Yapılan testler sonucunda aşı tedavisinden fayda göreceği düşünülen hastalar 4 yıllık aşı programına alınırlar. Burada amaç hastanın alerjisi olduğu maddeleri giderek artan dozlarda kendisine vererek bu alerjenlere vücudun alışmasını sağlayarak alerjisini ortadan kaldırmaktır."

Doç.Dr. Mete, her hafta koldan cilt altına verilen alerjenlerin zaman içinde ayda bir doza kadar indirilerek tedavinin 4 yılda tamamlandığını, etkinliği yüksek olan aşılar sayesinde tedavinin sonunda hastanın çoğunlukla alerjisinin geçtiğini ve hastalık belirtilerinin düzelerek ilaç kullanmaktan kurtulduklarını söyledi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Astım ve Alerji Aşıyla Tedavi Edilebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement