Aslan: "Sokakta Çalışan Çocuk Sayısı Arttı" - Son Dakika
Güncel

Aslan: "Sokakta Çalışan Çocuk Sayısı Arttı"

Aslan: "Sokakta Çalışan Çocuk Sayısı Arttı"

Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan, sokakta çalışan çocuk sayısında her geçen gün artış olduğunu ifade ederek, "Suriye'den gelip sokakta çalışan çocuklarda eklenince sorun daha da derinleşmiştir" dedi.

27.05.2014 16:57

Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan, sokakta çalışan çocuk sayısında her geçen gün artış olduğunu ifade ederek, " Suriye'den gelip sokakta çalışan çocuklarda eklenince sorun daha da derinleşmiştir" dedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen dernek üyeleri, sokakta çalışan çocukların sorunlarına yetkililerin el atmasını istedi. Dernek üyeleri adına açıklama yapan Sabahat Aslan, çocukların mevcut eğitim, kültür ve sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanmadığını savunarak şöyle konuştu: "Sokakta yaşayan ve çalışan çocukların sayısında her geçen gün artış meydana gelmektedir. Kentimizde potansiyel oranı yüksek olan yoksulluk, işsizlik oranları Suriyeli mültecilerin katılımı ile artış göstermiştir. İç savaştan kaçarak ülkemize sığınan binlerce Suriyeli mültecinin çocuklarının bir kısmı sokakta çalışmak ve sokakta yaşamak zorunda bırakılmıştır. Her geçen gün artan sayıya Suriye'den gelen ve sokakta çalışan çocukların sorunları eklenince sorun daha da derinleşmiştir."

Aslan, ana caddeler ve sokaklarda su, mendil ve sakız satan, çöp toplayan çocukların çoğunun eğitimden mahrum bırakılmasının yanında birçok sorun yaşadığının altını çizdi. Bu çocuklar mağdur edildiğini anlatan

Aslan, şöyle konuştu: "Kentimizin sokaklarında açlık ve sefaletle karşı karşıya bırakıldıkları için geçim derdine düşen bu çocuklar birçok suça bulaştırılmanın yanında istismar edilmektedir. Özellikle Türkçe bilmeyen Suriyeli çocuklarla iletişim kurmanın zorluğu nedeniyle sokakta çalışan Suriyeli çocukların yaşam tehlikesi bulunmaktadır. Yetkililer bu soruna ciddi bakmalıdır ve bu çocukların özellikle Suriyeli çocukların yaşadıkları tüm sorunları çözerek onların sokakta çalışmalarını ve sokakta yaşamalarını engellemelidir." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aslan: 'Sokakta Çalışan Çocuk Sayısı Arttı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement