Aşiret Düğününde Dolar Yağmuru - Son Dakika
Güncel

Aşiret Düğününde Dolar Yağmuru

Aşiret Düğününde Dolar Yağmuru

Gelin ve damadın salona gelerek dans etmesiyle birlikte, aralarında kadınların da bulunduğu onlarca kişi, genç çiftin başına dolar yağdırdı.

25.06.2010 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelin ve damadın salona gelerek dans etmesiyle birlikte, aralarında kadınların da bulunduğu onlarca kişi, genç çiftin başına dolar yağdırdı. Havaya savrulan dolarlar, orkestra görevlileri tarafından yerden avuçlanarak toplanırken, birçok kişi de havaya atacağı dolarları TL karşılığı yine orkestra ekibinden satın aldı.

Şanlıurfa'nın ileri gelen aşiretleri arasında yer alan İzol aşiretine mensup işadamı Veysel İzol ile Leyla Sümer'in düğün töreni Şehitlik Çamlık Resturant'ta yapıldı. İzol aşireti mensuplarından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ile kentteki aşiret mensuplarının katıldığı düğünde davetliler, genç çiftin salona girişiyle birlikte dolar atma yarışını başlattı. Sahnede düğünün ilk dansını yapan genç çiftin başına dolarlar savrulmaya başlanırken, orkestra görevlileri de sürekli olarak yerlere atılan dolarları avuçlayarak topladı. Yerlerden toplanan paralar orkestra ekibinin yanında getirdiği çantalara doldurulup, sayılarak destelendi.

Açılış dansının ardından sahneye çıkarak seslendirilen Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip, çifte telli oynayan davetlilerin başına da onlarca kişi tarafından dolar atıldı. Genç çiftin sahneye her çıkışında onlarca kişi tarafından atılan dolarlar nedeniyle pist dolarlarla kaplandı. Gecede yerden toplanarak orkestranın bulunduğu bölümdeki çantalara doldurulan ve burada destelenen dolarlar, parası biten kişilere de yeniden satıldı. Yöresel yemekler ikram edilen konuklar dolar yarışı içerisine girdiği gecenin sonunda ise bu kez geline takı takmak için kuyruk oluşturdu. AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol'un da, geline altın bir set taktığı düğünün sonunda davetliler genç çifte mutluluklar diledi.

Hasan KIRMIZITAŞ - ŞANLIURFA - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşiret Düğününde Dolar Yağmuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement