Aşık Veysel Bursa'da Coşkuyla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aşık Veysel Bursa'da Coşkuyla Anıldı

Aşık Veysel Bursa\'da Coşkuyla Anıldı

İlayda Uğurlu, yorumladıkları Aşık Veysel şiirleri ile dinleyenleri mest etti.

23.03.2013 08:16

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü tarafından "Aşık Veysel'i Anma" Türk Halk Müziği konseri "Beşten Sonra Sanat" Projeleri kapsamında Bursa Sivaslılar Derneği işbirliğinde Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Muhteşem gecenin ilk bölümünde Aşık Veysel'e ait bir Sinevizyon gösteriminin ardından sahne alan tanınmış program yapımcısı Hasan Basri ve genç şiir yorumcusu İlayda Uğurlu, yorumladıkları Aşık Veysel şiirleri ile dinleyenleri mest etti. Proje ortaklarından şef Veli Sarı yönetimindeki farklı yaş grubundan saz ve ses sanatçısı tarafından seslendirilen Bursa Folklor Eğitim ve Araştırmaları THM Korosunun icra ettiği Veysel türkülerine çocuk ve genç kuşağın yetişkin kuşak ile birlikte eşlik etmesi halk kültürümüzün medeniyetimizin devamlılığı ve yaşaması hususunda gecenin en anlamlı mesajıydı.

Gecenin ikinci bölümünde TRT Ankara ve İstanbul radyosu sanatçılarından Ali İbicek ve Sabahat Aslan Bursalı genç sanatçıların yorumladığı türkülere seyircilerinde alkışlar eşlik etmesi görülmeye değerdi.

Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen geceye Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sena Kaleli, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Ak Parti Nilüfer İlçe başkanı Alpaslan Yıldız ve Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, CHP Osmangazi İlçe Başkanı, Anadolu Derneği, Federasyonu üyesi dernek başkanları, Alevi Kültür Dernekler Başkanı, Cumhuriyet Kadınları Dernekleri Mudanya Şube Başkanının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Duygu dolu bir atmosferde gerçekleşen konserde seslendirilen yaşanmışlık barındıran türkülerine vatandaşlarda eşlik etti.

Gecede görüşlerini bildiren konuşmacılar Alevi, Sünni, Kürt, Çerkez, Laz, Türk kardeşliği, bütünlüğü, birlikteliğinin altını çizerken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ yaptığı konuşmada; Aşık Veysel'in yaşamı ve eserlerinden bahsederken ürettiği barış, kardeşlik ve bütünlüğümüzü öğütleyen eserleriyle her zaman yaşayacağı ve yarınlara miras kalacağını söyledi. Bursa'nın bir "Sanat Şehri" olduğunu Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Recep Altepe'nin sanatı ve sanatçıları kentin ziynetleri olarak gördüğünü söyledi. Özellikle anlamlı geceyi icra eden sivil kültür yuvalarından yetişen değerli sanatçıları örnek göstererek genç yeteneklerin yetişmesi bağlamında cemiyetlerin özel bir yeri olduğunu, onların gelişmesi için her türlü imkânın kullanıldığını, kent dinamikleri ile el ele Bursa'nın musiki hayatındaki hareketliliğinin devamı ve gelişmesi için çeşitli projeler ürettiklerinin altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşık Veysel Bursa'da Coşkuyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement