Asarcık İHL Hızla Yükseliyor - Son Dakika
Güncel

Asarcık İHL Hızla Yükseliyor

Asarcık İHL Hızla Yükseliyor

Cemal Yılmaz Demir, yaklaşık bir ay önce temeli atılan Asarcık Halil Bilici İHL inşaatında incelemelerde bulundu.

10.07.2012 10:12

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, yaklaşık bir ay önce temeli atılan Asarcık Halil Bilici İHL inşaatında incelemelerde bulundu.

Samsun'un Asarcık İlçesi'nde yapımına başlanan 24 derslikli Halil Bilici Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) inşaatı hızla yükseliyor. İnşaatı inceleyen AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, okulun 1 yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini söylüyor.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Asarcık İlçesi'nde 5 bin 700 metrekare üzerinde kurulması kararlaştırılan ve yaklaşık bir ay önce törenle temeli atılan İHL'nin süreci hakkında bilgi almak için bir toplantı yaptı. Asarcık Kaymakamı Sedat Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, AK Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş, İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş, milli eğitim bürokratları ve mütevelli heyetin bulunduğu toplantıda süreçle ilgili görüşmeler yapıldı.

1 YIL İÇERİSİNDE BİTECEK

Demir daha sonra beraberindekilerle birlikte inşaat alanında incelemede bulundu. Müteahhitten bilgiler alan Demir, inşaatın ilk katının 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetişeceğini belirterek, "Samsun Valiliği, Asarcık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Asarcık İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin imzaladığı protokol çerçevesinde yapımına başlanan okulun tamamının 1 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. İçerisinde spor salonundan, kütüphaneye, modern sınıflarından, laboratuara kadar pek çok bölümü barındıracak okul şimdiden hayırlı olsun" dedi.

BAĞIŞ YAP VERGİDEN DÜŞ

İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş ise, verdiği destekten dolayı Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'e teşekkür ederek, "Okulumuz derneğimiz tarafından hayırseverlerin bağışları ile yaptırılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının 'Eğitime yüzde 100 Destek Projesi' kapsamında yapılacak nakdi veya ayni bağışların tamamı için vergi indiriminden faydalanabiliniyor. Bu kapsamda Asarcık İmam Hatip Lisesi'nde bir tuğlada benden olsun diyorsanız; TC Ziraat Bankası Samsun Asarcık Şubesi; 1432 57896432 -5001 (İBAN: TR55000 100 1432 57896432-5001) numaralı hesaplara bağış yapabilirsiniz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Asarcık İHL Hızla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement