Arşiv Tüsiad Başkanı Symes'ten "Merkez Bankası" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Arşiv Tüsiad Başkanı Symes'ten "Merkez Bankası" Açıklaması

Arşiv Tüsiad Başkanı Symes\'ten "Merkez Bankası" Açıklaması

* TÜSAİD Başkanı Cansen Başaran Symes, "Bağımsız kurumlarımızın bağımsızlığını, size tekrar söylemem gerek yok, TÜSİAD olarak önemsiyoruz" "Yıllardır bütün söylemlerimizden bu kurumlarının bağımsızlığının Türkiye ekonomisi için öneminin bir kere daha altını çiziyorum.

15.04.2015 22:44

* TÜSAİD Başkanı Cansen Başaran Symes,

"Bağımsız kurumlarımızın bağımsızlığını, size tekrar söylemem gerek yok, TÜSİAD olarak önemsiyoruz"

"Yıllardır bütün söylemlerimizden bu kurumlarının bağımsızlığının Türkiye ekonomisi için öneminin bir kere daha altını çiziyorum. Bu konuda TÜSİAD'ın görüşü hiçbir şartta, değişmeyecektir"

"Kamunun, iş dünyasının kafasını karıştıran gelişmelerin de sonlandırmasını şahsen ve TÜSİAD olarak diliyorum"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

TÜSAİD Başkanı Cansen Başaran Symes, Küresel Ekonomik Beklentiler 2015 'Mali Hareket Alanı Kullanmak ve Yaratmak' toplantısında yaptığı konuşmasında, Merkez Bankalarının refah yaratamayacaklarını, ana görevlerinin fiyat istikrarı olduğunu belirtti.

Bu noktada gündemle ilgili bir değerlendirme yapmasının gerektiğini ifade eden Symes, 'Bağımsız kurumlarımızın bağımsızlığını, size tekrar söylemem gerek yok, TÜSİAD olarak önemsiyoruz. Yıllardır bütün söylemlerimizden bu kurumlarının bağımsızlığının Türkiye ekonomisi için öneminin bir kere daha altını çiziyorum. Bu konuda TÜSİAD'ın görüşü hiçbir şartta, değişmeyecektir. Dolayısıyla ülkemizde son dönemde bu yönde ki kamunun, iş dünyasının kafasını karıştıran gelişmelerin de sonlandırmasını şahsen ve TÜSİAD olarak diliyorum" dedi. Cansen Başaran Symes'in bu sözleri salonda alkış aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arşiv Tüsiad Başkanı Symes'ten 'Merkez Bankası' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement