Arnavutluk Başbakanı Rama Prizren'de Coşku ile Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk Başbakanı Rama Prizren'de Coşku ile Karşılandı

Arnavutluk Başbakanı Rama Prizren\'de Coşku ile Karşılandı

Sırbistan'a 68 yıl aradan sonra ilk ziyaretini gerçekleştiren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, karayolu ile gittiği Kosova'nın Prizren kentinde akşam yemeği yedi.

12.11.2014 10:36  Güncelleme: 10:51

Sırbistan'a 68 yıl aradan sonra ilk ziyaretini gerçekleştiren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, karayolu ile geldiği Kosova'nın Prizren kentinde akşam yemeği yedi.

Kosova Başbakanı Haşim Taçi'nin Brüksel'de olmasından dolayı Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay'ın ev sahipliğinde verilen yemeğe Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya ve Prizren Müftüsü Lütfü Balık katıldı. Prizren'de çiçeklerle karşılanan Rama, yemek ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamadan Arnavutluk'a hareket etti.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca, bu yemeğin Kosova Hükümeti adına verildiğini ancak Kosova Başbakanı Haşim Taçi'nin Brüksel'de olmasından dolayı yemeğe katılamadığını söyledi. Hoca, Kosova Hükümeti adına Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya Belgrad'ta Kosova'nın ve Sırbistan'ın da Kosova'yı tanıması ile ilgili yaptığı açıklamadan dolayı teşekkür ettiklerini söyledi. Priştine'de değil de Prizren yemeğin verilme nedenine ilişkin konuşan Hoca, "Prizren'in çok etnikli bir yer. Bu konuda en güzel örnek olmasından dolayı Prizren'de akşam yemeği verdik" dedi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise resmi Twitter hesabından "Yol boyunca binlerce Arnavut'un bizi selamlaması beni mutlu etti. Kosova üzerinden Arnavutluk'a doğru hareket etmek bizleri mutlu etti" diye yazdı. - Prizren

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk Başbakanı Rama Prizren'de Coşku ile Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement