Arhavi'de Boğaziçi Mahallesi Menfez Çalışması Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Arhavi'de Boğaziçi Mahallesi Menfez Çalışması Devam Ediyor

Arhavi\'de Boğaziçi Mahallesi Menfez Çalışması Devam Ediyor

Son yıllarda bölgede meydana gelen yağış rejimlerindeki değişiklik ve buna bağlı sel, heyelan, taşkın gibi doğal afetler nedeni ile Arhavi ilçe merkezinde ani yağışlara bağlı sorunlar ortaya çıkmış ve bu konuda ilçeye bağlı dere yataklarının ıslahı gündeme gelmiştir.

11.10.2017 08:37  Güncelleme: 08:39

Yine bunun yanında olası bir sel ve su baskınlarına önlem olarak menfez açma ve alt yapı çalışmaları zorunlu hale gelmiştir. Bu anlamda Arhavi ilçesi Boğaziçi mahallesinde Karayolları ve belediye  tarafından  mahallede kod farkından dolayı oluşan su baskınlarını tahliye etmek amacıyla menfez açma çalışması yapılmaktadır. Bu çalışma ile Boğaziçi'nde biriken suyun denize tahliyesi amaçlanmaktadır.  Karayolları tarafından açılan menfezin yanına ek olarak Arhavi belediyesi de özellikle Boğaziçi Mahallesinde biriken suların denize tahliyesi için  için 800'lük boru döşenmektedir. Muhtemel bir taşkın durumunda bu sorunu büyük ölçüde çözecektir. Menfez geçişinden Boğaziçi Mahallesine doğru bağlanacak olan hatlar suların bu hat doğrultusunda denize tahliyesi sağlanmış olacaktır.

Bu arada ilçenin güney kısmında DSİ tarafından yakın bir zamanda ihalesi yapılmış olan bölgede ırmakların ıslahı ve taşkından koruma kapsamında proje hayata geçirilecek ve söz konusu şehrin dağ eteklerinden gelen taşkın sularının ıslahı yapılmış olacak. Bu konuda kanal açma, bent yapma ve yeni su kanallarını oluşturma gibi çalışmalar hayata geçirilecektir. Bölgede incelemelerde bulunan belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Hekimoğlu '' Maalesef Boğaziçi mahallesinde geçmişten gelen yanlış, gelişigüzel çarpık kentleşme ve yapılaşma neticesinde en ufak bir su baskınında sorun yaşamaktayız. Bu sorunun çözülmesi adına DSİ ve Karayolları ekiplerine sorunumuzu anlattık. Yapılması gerekenlerini önlerine koyduk. Umuyoruz ki dikkate alınarak çalışmalar yerinde ve zamanında tamamlanır, sorun kökten çözülmüş olur. Söz konusu ilçe merkezimizden geçen dere ve ırmakların ıslahı çok önemlidir. İlgili kurumlar tarafından hazırlanan kapsamlı proje ile sel ve su baskınlarının önüne geçilmesi temennimizdir. Bu konuda başta milletvekilimiz olmak üzere ilgili bakanlık kurum ve kuruluşların desteğini almaktayız. Bugün burada menfez ve su tahliye hattının açılması yapılırken şehrin arkalarındaki dere yataklarının ve ırmakların ıslahı da önemlidir ve yerel hizmet birimi olarak belediye ile  bu kurumlarımızla eşgüdüm içerisinde sorunu çözeriz'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arhavi'de Boğaziçi Mahallesi Menfez Çalışması Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement