Aralık Ayında Badem ve Armut Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika
Güncel

Aralık Ayında Badem ve Armut Ağaçları Çiçek Açtı

Aralık Ayında Badem ve Armut Ağaçları Çiçek Açtı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Kumluca'da, bazı badem ve armut ağaçları aralık ayında çiçek açtı.

05.12.2012 11:15

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Kumluca'da, bazı badem ve armut ağaçları aralık ayında çiçek açtı.

Kumluca'ya bağlı 450 rakımlı Belen köyünde, Ali Torun'a ait bahçede bulunan badem ve armut ağaçlarının aralık ayında çiçek açması görenleri şaşırtıyor. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, çiçek açan badem ağaçlarının fotoğraflarını çekiyor.

Ali Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, badem ve armut ağaçlarının mevsim şartlarına göre ocak ayı sonu veya şubat ayı ortalarında çiçek açması gerektiğini belirterek, ancak bu yıl ağaçların kasım ayı sonunda erken tomurcuk yaptığını, aralık ayında da çiçek açtığını anlattı.

Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın ise badem ve armut ağaçlarının normal şartlarda aralık ayında çiçek açmaması gerektiğini vurgulayarak, ağaçların bu mevsimde çiçek açmasının hava şartlarına bağlı olduğunu kaydetti.

Açan çiçeklerin ocak ve şubat aylarındaki soğuk havalarda döküleceğini bildiren Aydın, "Bu çiçekler ilerleyen zamanlarda iklim şartlarına bağlı olarak dökülecek. Ağaçlarda şubat ve mart aylarına normale göre biraz daha geç çiçek açacaktır. Ancak bu kez daha az çiçek açacak ve daha az meyve verecektir" dedi.

Ağaçların çiçek açtığı bahçeyi ziyaret eden ve kendisini tarım gönüllüsü olarak tanıtan avukat Erol Şahin de bunun Türkiye'de dört mevsimin bir arada yaşandığının en güzel örneği olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, ocak ayında bile açık arazide taze badem yetiştirebilen bir ülke olduğunu belirten Şahin, "Bu olay dünyada herkesin dikkatini çekecek bir şey. Bu da Türkiye'mizin değerini daha da güzel ortaya çıkartıyor" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aralık Ayında Badem ve Armut Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement