Antmen: "Adli Tatil Kaldırılmalı" - Son Dakika
Güncel

Antmen: "Adli Tatil Kaldırılmalı"

Antmen: "Adli Tatil Kaldırılmalı"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, 20 Temmuz itibariyle başlayan ve ağustos ayında sona erecek adli tatilin kaldırılması gerektiğini belirterek, "İş ve işlemlerin sürüncemede bırakılması hukuk, adalet ve hak arama adına büyük zaman kaybına neden olmaktadır.

20.07.2015 16:25

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, 20 Temmuz itibariyle başlayan ve ağustos ayında sona erecek adli tatilin kaldırılması gerektiğini belirterek, "İş ve işlemlerin sürüncemede bırakılması hukuk, adalet ve hak arama adına büyük zaman kaybına neden olmaktadır. Çağa uymayan adli tatilin kaldırılması, Türkiye yargısı için çok daha iyi olacaktır" dedi.

Antmen, 2015 yılı adli tatilinin başlamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, adli tatilin, her yıl 20 Temmuz'da başlayıp 31 Ağustos'ta sona erdiğini hatırlatarak yeni adli yılın da 1 Eylül tarihinde başladığını kaydetti. "Zannedilmesin ki, adli tatilde adliye kapanır, avukatlar çalışmaz, tatile gider" diyen Antmen, adli tatilde ne hukuk ne de avukatların tatil yaptığını söyledi.

Adli tatilde ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve delillerin tespiti gibi geçici hukuki koruma, deniz raporlarının alınması ve dispeçci atanması talepleri ile bunlara karşı yapılacak itirazlar ve diğer başvurular hakkında karar verilmesi gibi bir çok davanın görülmeye devam ettiğini vurgulayan Antmen, "Ancak, bu işler dışındaki ve özel kanunlarında bahsedilenler dışındaki işler için süre işlemez. Usul hukuku bu şekilde adli tatili tanımlarken, avukatlar bırakın keyifli bir tatil yapmayı, hem kişisel hem mesleksel ve hem de ülkemiz açısından kaygılar ile bu süreci karşılıyor. Yıllardır defalarca bahsedilen, talep edilen, üzerinde ısrarla durulan avukatlık mesleğinin hiçbir sorunu çözülmemekte, avukatlık sınavının halen getirilmemesi ile mesleki bozulma, mesleki değer kaybı gün geçtikçe artmakta ve mesleğin sorunları dağ gibi çoğalmaktadır" diye konuştu.

Adli tatil adı altında öncesini ve sonrasını kapsayacak şekilde aylarca tam verimli olarak iş yapılmaması, nöbetçilerin görevlerini tam anlamı ile yapmamaları, adli tatil adı altında iş ve işlemlerin sürüncemede bırakılmasının hukuk adına, adalet adına ve hak arama adına büyük zaman kaybına neden olduğunu savunan Antmen, sözlerine şöyle devam etti: "Bu bağlamda çağa uymayan, tarım toplumu için öngörülmüş adli tatilin kaldırılması, Türkiye yargısı için çok daha iyi olacaktır. Mesleğimizin çözülmeyen sorunları, Avukatlık Kanunu'nun Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatların istediği yönde günümüze uygun hale getirilmesi gereği, ülkemizin çözülmeyen ve çözülemeyen sorunları hakkında 'bu gün tatil başladı' diye görüşlerimizi aktarmayalım ama ülkemiz çok vakit kaybediyor, bunu unutmayalım." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antmen: 'Adli Tatil Kaldırılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement