Antepliler En Güzel Yemeği Yapmak İçi Yarıştılar - Son Dakika
Güncel

Antepliler En Güzel Yemeği Yapmak İçi Yarıştılar

Antepliler En Güzel Yemeği Yapmak İçi Yarıştılar

6.Uluslararası Antepfıstığı Kültür Ve Sanat Festivali Kapsamında Gerçekleştirilen 'Yöresel Yemek Yarışması' Gaziantep Üniversitesi Turizm Otelcilik Ve Uygulama Oteli'nin Mutfağında Yapıldı.

15.09.2011 21:53

6.Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen 'Yöresel Yemek Yarışması' Gaziantep Üniversitesi Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli'nin mutfağında yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ödüllü yemek yarışması yoğun ilgi gördü.

Yöresel Yemek yarışmasının 10 iddialı yarışmacısı, yöreye özgü 'Malhıtalı Köfte,Turşu ve Bastık' yaparak, jürinin beğenisine sundu.

Yemekler lezzet, görünüş, kıvam, sunum, mutfak çalışma düzeni ve temizliği gibi kategorilerde alınan puanlar göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirmeye alındı.

Özenle hazırlanan yemekler, Yemek Yazarı ve Gurme Ragıp Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Salih Efiloğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Enformasyon Yetkilisi Bülent Öztürk, Türkiye Aşçılar Fedrasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi İlkay Pınar Turizm Otelcilik M.Y.O Müdür Yardımcısı Hüseyin Altınel tarafından değerlendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz 'Toplumların çağdaşlaşırken kendi kültürlerine de sahip çıkmaları gerektiğini ve yemeğin de bu kültürlerden biri olduğunu' söyledi. Marangoz, ' Gaziantep yemek kültürünün korunması ve yaşatılması açısından çok önemli bir kent. Amacımız unutulmaya yüz tutmuş Antep yemeklerini kültürümüze tekrar kazandırmaktır' dedi.

Yarışma Müjgan Uyar birinci (85.25 puan), Ebru Gündaş ikinci (83.12 puan), Mehmet Can üçüncü (80.71 puan), Nihal Özpolat dördüncü (78.83 Puan), Nurdan Çekim ise beşinci (75.35 puan) alarak ilk beşi oluşturdular.

6.Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen 'Yöresel Yemek Yarışması'nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri 18 Ekim tarihinde Festival Park'ta düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antepliler En Güzel Yemeği Yapmak İçi Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement