Antalya'da Kadın Çiftçiler Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Antalya\'da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın ilk ilçe elemesi Serik'te yapıldı.

16.08.2016 17:41

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın ilk ilçe elemesi Serik'te yapıldı.

Kadın çiftçilerin bilgi birikimine ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla Serik Ziraat Odası Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen yarışmaya, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk ve davetliler katıldı.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Ahmet Dallı, bütün ilçelerde yapacakları yarışlara katılanları medeni cesaretlerinden dolayı kutladı.

Kadın çiftçilerin toplumun gelişmesine, eğitimine ve büyümesine katkıları olduğunu vurgulayan Dallı, "Kurum olarak eğitim ve yayın faaliyetlerimizi uygularken öncelikle hanım çiftçilerimizi düşünerek hareket ediyoruz. Çünkü tespitlerimize göre tarımsal işletmelerdeki faaliyetler ağırlıklı olarak hanım çiftçilerimizin eliyle yapılıyor." dedi.

Tarımın insanoğlu için vazgeçilmez bir kaynak olduğuna değinen Dallı, gıdanın insanoğlu için hiçbir zaman vazgeçemeyeceği, en önemli ihtiyaçlardan birisi olduğunu kaydetti.

Sekiz kadın çiftçinin katıldığı ve tarım, hayvancılık ile gıda konularında 15 sorunun sorulduğu yarışmada iki çocuk annesi 27 yaşındaki seracılıkla uğraşan Ümmühan Sır, birinci oldu.

Antalya'da gerçekleştirilecek yarı final elemelerine katılmaya hak kazanan Sır'a bin 500 liralık ödülü Vali Yardımcısı Cevheroğlu tarafından verildi. Yarışmada ikinci olan Şükran Şahin 750 lira ve üçüncülüğü elde Gülsum Göksu ise 500 liralık para ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın finali EXPO 2016 Antalya'da 15 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kadın Çiftçiler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement