Anneler Günü - Son Dakika
Güncel

Anneler Günü

Anneler Günü

Kayseri'de Anneler Günü dolayısıyla Kartal Şehitliği'ni ziyaret eden şehit anneleri duygusal anlar yaşadı Şehit Jandarma Çavuş Uygun'un annesi Sultan Uygun: "Ben buraya gelmesem İsmail beni çağırıyor zannediyorum.

11.05.2014 15:07

Kayseri'de Anneler Günü dolayısıyla şehit anneleri, Kartal Şehitliği'ndeki çocuklarının mezarını ziyaret etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi organizasyonunda Kartal Şehitliği'ne gelen aileler, oğullarının mezarı başında dua okuyarak, gözyaşı döktü.

Derneğin Başkan Yardımcısı Süleyman Özdemir, Şehitlik'te yaptığı konuşmada, annelerin aile ve toplumsal hayatın en önemli temel taşlarından birisi olduğunu söyledi.

Annelerin yüreklerinin evlat sevgisiyle dolu olduğunu ifade eden Özdemir, "Tarihimizde ve günümüzde bu vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmiş nice fedakar annelerimiz var. Bu annelerin yerlerini hiç bir şey dolduramaz. Yüreği yaralı tüm şehit annelerine ve şehit eşlerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar ölümsüzlüğe uğurladığımız kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir" diye konuştu.

Şehit Jandarma Başçavuş Duran Bayram'ın annesi Kudret Bayram, oğlunun mezarı başında gözyaşı döktü.

"O benim çiçeğimdi"

Sadece anneler gününde değil, her gün oğlunun mezarı başına geldiğini ifade eden Bayram, şöyle konuştu:

"O bir aslandı. Kurban olduğum Allah'ım onu yanına aldı. Kocaman gözlerine toprak doldu mu diye düşünüyorum. Elimizi öpüp, hediyeler vererek, gitmişti. O Allah'ın aslanıydı, kahramandı. Rabbim onu aldı bizi böyle bıraktı, inşallah ahirette ayırmaz. Her gün geliyorum, o benim yanıma ta Batman'ın Sason ilçesinden gelmişti, ben onun yanına gelmez olur muyum. O benim çiçeğimdi, Allah'ım soldurmadı, bakın mezarında çiçekler açtırdı. O yoksulların babasıydı, 30 yaşında baba olmuştu. Parası olmayanlara para verirdi, herkesin babası oldu da ben onun annesi olmayayım mı? Kahramanım dağlarda uçtu uçtu buraya düştü."

"Sanki her an gelecekmiş gibi onu bekliyorum"

Şehit Jandarma Çavuş İsmail Uygun'un annesi Sultan Uygun da hayatı boyunca sadece oğlu İsmail'den anneler günü hediyesi aldığını söyledi. Her gün oğlunun mezarına gelerek dua ettiğini anlatan Uygun, "Ben buraya gelmesem İsmail beni çağırıyor zannediyorum. Sanki her an gelecekmiş gibi onu bekliyorum" diyerek oğlunun mezarı başında ağladı.

Şehit Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ın annesi Ümmü Çakır ise "Oğlum her zaman bana gelirdi şimdi de ben oğluma geliyorum. O benim elimi öperdi, sarılır yüzümü öperdi ama ben onun sadece resmini öpebiliyorum. Ben de ona sarılıp doya doya öpebilmeyi çok isterdim. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Acı acıdır. Sonuçta evlatsız kalmanın acısını yaşıyoruz" diye konuştu.

Şehit anneleri, çocuklarının mezarına çiçekler bırakarak, mezar taşındaki fotoğraflarını öptü. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anneler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement