Anneler, Gebeler Ve Bebekler Evlerinde Ziyaret Edilecek - Son Dakika
Güncel

Anneler, Gebeler Ve Bebekler Evlerinde Ziyaret Edilecek

Anneler, Gebeler Ve Bebekler Evlerinde Ziyaret Edilecek

Protokol EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Kızılkaya tarafından imzaladı.

29.12.2015 14:44  Güncelleme: 14:48

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü ile İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında Bornova İlçesi'nde ikamet eden lohusalar ile bebek, gebe ve riskli gebelere yönelik yürütülecek çalışmaları kapsayan protokol, EÜ Senato Salonu'nda imzalandı.

Protokole göre, Bornova İlçesi'nde ikamet eden lohusalara, bebeklere, gebelere ve riskli gebelere yönelik çalışmalar EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Müdürlüğü ve EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı tarafından koordine edilecek. Proje kapsamında Bornova İlçesi'nde belirlenen kişiler evlerinde izlenip değerlendirilerek, risk grubundaki kişiler için gerekli tıbbi bakım, tetkik, tedavi ve destek hizmetlerine ulaşmaları sağlanacak.

KALİTEYE ÖNEM VERİYORUZ

İmza töreninde konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz EÜ'nün 60. yılının hissini ve farkındalığını yaşadıklarını söyleyerek "Bu protokolle çok önemli bir fonksiyonu daha yerine getiriyoruz" dedi. Bu anlamda kaliteye önem veriyor, nitelikli insan yetiştiriyoruz diyen Prof. Dr. Yılmaz aynı zamanda toplumsal sorumluluğu da ön plana çıkardıklarını belirtti.

Sağlık Müdürlüğü ile çok eskiye dayanan ilişkilerinden bahseden Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ilişkilerinin eğitime dayalı, iyileştirici, halkın sağlığına yönelik tedbirler alan, uzun soluklu bir süreç olduğunu belirtti.

Gebelik öyküsünün mucizevi ve olağanüstü bir süreç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yılmaz mucizenin taçlandırılmış şeklinin de doğum olduğunu belirtti. En büyük amaçlarının bu olağanüstü sürecin olağanüstü güzel seyretmesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz "Bu mucize öyküye doğru yerlerde müdahale ederek sağlıklı devam etmesine katkıda bulunmak istiyoruz, gebelik planlamasının farkındalığını da halkımıza öğretmek amacındayız" dedi.

ANNE, BEBEK, GEBE SAĞLIĞINI KORUMAK AMACINDAYIZ

Protokolü imzalayan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Kızılkaya amaçlarının anne, bebek ve gebe sağlığını korumak ve anne, bebek ölümlerinin önüne geçmek olduğunu söyledi. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte güzel adımlar atıldığını belirtti. İzmir'in ilklerin şehri olduğunu söyleyen Kızılkaya "EÜ ile Bornova'da doğum yapan anneleri, riskli gebeleri evlerinde ziyaret edeceğiz. Rektörümüzün liderliğinde Kadın Doğum Kliniği'nden de destek alacağız. Daha sağlıklı gebeler, bebekler için bu protokolü imzalıyoruz." dedi.

Protokolün yeni protokollere aracılık etmesi temennisi ile EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Kızılkaya tarafından atılan imzanın ardından tören sona erdi.

ÖĞRENCİLER DE BİLGİLENDİRİLECEK

İmzalanan protokolde ayrıca EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü lisans öğrencilerinin eğitimlerinin desteklenmesi planlanırken Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ana çocuk sağlığı programları ve uygulamaları konusunda da öğrenciler bilgi sahibi olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anneler, Gebeler Ve Bebekler Evlerinde Ziyaret Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement