Vali Şahin'den Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103'üncü yıl dönümü mesajı - Son Dakika
Güncel

Vali Şahin'den Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103'üncü yıl dönümü mesajı

Vali Şahin\'den Atatürk\'ün Ankara\'ya gelişinin 103\'üncü yıl dönümü mesajı

Ankara Valisi Vasip Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Ankara'ya gelişinin 103'üncü yıl dönümünde şükran ve minnetle andı.

26.12.2022 16:31  Güncelleme: 16:43

Ankara Valisi Vasip Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Ankara'ya gelişinin 103'üncü yıl dönümünde şükran ve minnetle andı.

Şahin, yayımladığı mesajda, 27 Aralık 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye'nin gelişiyle hem askeri hem de siyasi bakımdan Milli Mücadele'nin karargahı olan Ankara'nın, milli direniş ruhunun da simgesi olduğunu, milletin umut ve ideallerini buraya bağladığını belirtti.

Vali Şahin, mesajında şunları kaydetti:

"İstiklal Harbi'nin sevk ve idare merkezi olarak tarihi bir misyon üstlenen Ankara ve Ankaralılar, bir dönüm noktasında stratejik kararların alınmasına, TBMM'nin kurulmasına, Cumhuriyet'in ilanına ve devletin temel kurumlarının teşkiline tanıklık etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için azimle çalışma kararlılığında olan Ankaralılar adına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Ankara'yı teşriflerinin 103'üncü yıl dönümünde şükran ve minnetle yad ediyor, Milli Mücadele'nin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Şahin'den Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103'üncü yıl dönümü mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement