Ankara'nın Başkent Oluşunun 89. Yılı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Ankara'nın Başkent Oluşunun 89. Yılı Kutlamaları

Ankara\'nın Başkent Oluşunun 89. Yılı Kutlamaları

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Eğer ben yabancı liderlerin önünde 'kem-küm' eden bir başbakanın kabinesinin bakanı olsaydım, o zaman o cevapları vermekte biraz tedirgin davranabilirdim."

13.10.2012 23:06

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Eğer ben yabancı liderlerin önünde 'kem-küm' eden bir başbakanın kabinesinin bakanı olsaydım, o zaman o cevapları vermekte biraz tedirgin davranabilirdim. Ama çok şükür gerektiğinde 'one minute' demeyi bilen bir başbakanla çalışıyorum" dedi.

Ankara'nın başkent oluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde 'Seymen Büyük Ödül' töreni gerçekleştirildi. JW Marriot Otel'de düzenlenen tören, Gazeteci-Yazar Selahattin Duman'ın imzasını taşıyan 'Kasabadan Başkente, Başkentten Metropole Ankara' adlı belgesel filmin gösterimiyle başladı. Gecede minik seymenlerin gösterisinin ardından, Ankara'ya gönül veren ve şehrin başarılı isimlerine 'Seymen Büyük Ödülleri' takdim edildi. Kendisi için hazırlanan ve siyasi yaşamını konu alan videoyu izleyen AB Bakanı Bağış, ardından yaptığı konuşmada, "Şunu özellikle vurgulamam gerek. Yurtdışında ülkemize, değerlerimize, inançlarımıza düşmanlık yapmayı maharet zannedenlere hak ettikleri cevabı verebilmenin arkasında Melih Başkanım gibi, Sayın Başbakanım gibi gerçekten örnek aldığım büyüklerimiz var" ifadelerini kullandı. Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer ben yabancı liderlerin önünde 'kem-küm' eden bir başbakanın kabinesinin bakanı olsaydım, o zaman o cevapları vermekte biraz tedirgin davranabilirdim. Ama çok şükür gerektiğinde 'one minute' demeyi bilen bir başbakanla çalışıyorum. Benim değerlerime, inançlarıma, ülkeme ve milletime dil uzatanlara cevap vermesem hesaba çekileceğimi çok iyi bildiğim için bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum."

Programda toplam 11 dalda ödüller verildi. Ankara'nın 'Milli Gururu' kategorisinde AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Ankaralı Hayırsever' kategorisinde Melek İpek, 'Ankara Sosyal Toplum Kuruluşları' kategorisinde Gölbaşı Doğal Hayatı Koruma Vakfı adına Meliha Yılmaz ödüle layık görüldü. 'Üniversite' kategorisinde Hacettepe Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, 'Bilim Adamı' kategorisinde Prof. Dr. Hakkı Acun, 'Girişim' kategorisinde Nurettin Özdebir, 'Kamu Yöneticisi' kategorisinde Alaaddin Yüksel ödül aldı. 'Spor' kategorisinde Aslı Çakır Alptekin ödüle layık görüldü.

Seymen Büyük Ödülleri'nde 'Sanayi' dalında Yiğit Akü adına Mahmut Yiğit'e, 'Ticaret' dalında Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci'ye, 'Turizm' dalında ise Boğaziçi Lokantası sahibi Hikmet Kaya'ya ödül verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'nın Başkent Oluşunun 89. Yılı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement