Ankara -Kazan Şehitlik Mezarlığı'nın İlk Şehidi Yusuf Pazar Oldu - Son Dakika
Güncel

Ankara -Kazan Şehitlik Mezarlığı'nın İlk Şehidi Yusuf Pazar Oldu

Ankara -Kazan Şehitlik Mezarlığı\'nın İlk Şehidi Yusuf Pazar Oldu

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı Teröristlerin Saldırısı Sonrası Mayına Basarak Şehit Düşen 7 Aylık Asker 21 Yaşındaki Jandarma Çavuş Yusuf Pazar, Memleketi Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Toprağa Verildi. Şehit Asker Yusuf Pazar, Binlerce Vatandaşın Katıldığı Cenaze Töreni Sonrası Toprağa Verildiği Kazan'da Yaptırılan Şehitlik Mezarlığı'nın da İlk Şehidi Oldu.

20.06.2010 21:25

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası mayına basarak şehit düşen 7 aylık asker 21 yaşındaki Jandarma Çavuş Yusuf Pazar, memleketi Ankara'nın Kazan İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit asker Yusuf Pazar, binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreni sonrası toprağa verildiği Kazan'da yaptırılan Şehitlik Mezarlığı'nın da ilk şehidi oldu.

TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Van'da düzenlenen törenin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait kargo uçağı ile Etimesgut Havaalanı'na getirilen Piyade Çavuş Yusuf Pazar'ın cenazesi, 300 araçlık konvoy eşliğinde Kazan'a getirildi. Şehit evinin bulunduğu cadde ve sokakta bulunan tüm binalara Türk bayrağı asılırken, 2 ambulans hazır bekletildi. Operasyona gitmeden bir gün önce babası Yaşar Pazar ile telefonla konuşan şehit asker Yusuf Pazar'ın, "Baba biz iyiyiz, merak etmeyin, operasyona gidiyoruz. Burada görevimiz Pazartesi günü bitip döneceğiz" dediği öğrenildi. Yusuf Pazar'ın babası ile telefon konuşmasından bir gün sonra şehit düştüğü haberi geldi. Biri kız 3 kardeşten biri olan Yusuf Pazar'ın şehit düştüğü haberini alan baba Yaşar ile anne Nurdan baygınlık geçirirken, sağlık ekiplerince müdahalede bulunuldu.

ŞEHİTLİK MEZARLIĞININ İLK ŞEHİDİ

Şehit askerin cenazesi Kazan'a getirilmeden önce evinin önünde toplanan yüzlerce vatandaş terör örgütünü lanetledi. Bu arada Ankara'nın Güdül ilçesinde başlayan 'Kiraz Festivali'ndeki eğlence ve halk konseri programı ise terörist saldırı nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile iptal edildiği belirtildi. Kazan Asri Mezarılğı'nda yapılan Şehitlik Mezarlığı'nın ilk şehidi, Piyade Çavuş Yusuf Pazar oldu.

Toplanan 5 bine yakın vatandaş, tekbir getirerek terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Cenaze daha sonra Ulucamii'ne getirildi. Ancak ulucami avlusu kalabalığı almayınca hemen bitişiğindeki okulun bahçesinde tören düzenlendi. Şehidin cenaze namazı burada kılındı, ardından top aracına konularak bir kilometre mesafedeki Asri Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin arkasından binlerce kişi mezarlığa kadar yürürken dev Türk bayrakları açıldı.

Şehit askerin annesi Nurdan Pazar,oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp, "Yavrum, sen böyle mi evine gelecektin. Yiğidimin boyuna bak, nasıl da yiğitti. Anan kurban olsun sana" diyerek göz yaşı döktü. Fenalık geçiren anne Nurdan Pazar'a sağlık görevlileri müdahelede bulundu. Oğlunun cenazesinde güçlükle ayakta duran baba Yaşar Pazar'a sandalyeye getirildi. Baba Pazar, oğlunun cenazesini oturarak kılabildi. Baba Yaşar'ı görevli askerler su verip, yüzünü okşayarak teselli etmeye çalıştı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazına Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Çakır, MHP Milletvekili Hasan Özdemir, çok sayıda vatandaş ile birlikte şehidin aynı birliğinde asker olan teyze oğlu İsa Şenlioğlu da özel izin alınarak cenaze namazına katıldı.

Şehit askerin dayısı Mehmez Pazar cenaze namazından önce imamın mikrfonundan yaptığı konuşmada vatandaşlara seslenerek, "Ağlayarak, üzülerek bu hainleri sevindirmeyelim. Bu kalleşlere, bu hainlere tepkimizi dile getirirken taşkınlık yapmayalım, tepkimizi başka yerlere yönlendirmeyelim, şehidimize saygı çerçevesinde sadece tekbir getirerek son yolculuğuna uğurlayalım" dedi.

Şehit askerin cenazesi Kazan Asri Mezarlığı'nda yapılan şehitliğin ilk şehidi olarak toprağa verildi.

(Haber-Kamera:Fevzi KIZILKOYUN-ANKARA/DHA)

GÖRÜNTÜ DHA FEED DEN GEÇİLECEK

========================================

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara -Kazan Şehitlik Mezarlığı'nın İlk Şehidi Yusuf Pazar Oldu - Son Dakika


Advertisement