Ankara'da Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Terör Örgütü Operasyonu

Ankara\'da Terör Örgütü Operasyonu

Ankara'da terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla ÇHD Genel Merkezi ile Ankara Şubesi'nde arama yapıldı.

18.01.2013 12:10

Ankara'da terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla ÇHD Genel Merkezi ile Ankara Şubesi'nde arama yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı doğrultusunda, sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri ÇHD Genel Merkezi ile Ankara Şubesi'nin bulunduğu Sıhhiye İlkiz Sokak 18 Numaralı binanın önüne geldi. ÇHD'ye üye bazı avukatlar da burada toplandı.

Aramaya nezaret etmek üzere TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Şahin, saat 10.30 sıralarında adrese geldi. ÇHD üyesi avukatlar, kararın kanuna uygun olmadığını ileri sürerek, aramaya karşı çıktı. Ancak arama daha sonra başladı. Aramaya savcı ve polislerin dışında dernek üyesi 5 avukat da eşlik ediyor.

Aynı dakikalarda, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer de ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı ve eşi Betül Vangölü Kozağaçlı'nın da arasında bulunduğu bir grup avukatın birlikte çalıştığı Mithatpaşa Caddesi 51. numaradaki büroya gitti.

ÇHD üyesi avukat ve baro gözlemcisi avukat, arama kararına itirazda bulundu. Arama kararının Selçuk Kozağaçlı, Betül Vangölü Kozağaçlı ve Özgür Yılmaz'a ilişkin olduğunu ifade eden avukatlar, buna karşın bütün büronun aranmasına karşı çıktı.

Selçuk Kozağaçlı, Betül Vangölü Kozağaçlı ve Özgür Yılmaz'ın evlerinde de arama yapıldığı bildirildi.

Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan bürodaki aramanın, Kozağaçlılar'ın evindeki aramadan sonra başlamasına karar verildi. Savcı Başer, bu nedenle Mithatpaşa Caddesi'nden bir süre sonra ayrıldı.

Avukat Selçuk Kozağaçlı'nın, yurt dışında olduğu ifade edildi.

Muhabir: Barış Kılıç-Fevzi Çakır-Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Terör Örgütü Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement