Ankara'da Rus Bilim ve Kültür Merkezi açıldı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Rus Bilim ve Kültür Merkezi açıldı

Ankara\'da Rus Bilim ve Kültür Merkezi açıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinin, sadece iki ülkenin yararına değil, barışa, huzura ve istikrara da katkı sağlayacak çok önemli ve anlamlı ilişkiler olduğunu söyledi.

27.02.2014 18:27

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinin, sadece iki ülkenin yararına değil, barışa, huzura ve istikrara da katkı sağlayacak çok önemli ve anlamlı ilişkiler olduğunu söyledi.

Ankara'daki Rus Bilim ve Kültür Merkezi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin tarafından hizmete açıldı.

TBMM Başkanı Çiçek, kültür merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinin sadece iki ülkenin yararına olmadığını, barışa, huzura ve istikrara da katkı sağlayacak çok önemli ve anlamlı ilişkiler olduğunu belirtti.

Türkiye ile Rusya'nın, Avrasya coğrafyasının iki önemli ülkesi olduğunu vurgulayan Çiçek, "İki ülke arasındaki ilişikler ne kadar sıklaşır ve derinleşirse bölgede barışın tesisi ve istikrarın sürdürülmesi bakımından önem arz etmektedir. Bizim açımızdan Rusya Federasyonu bölgenin kilit ülkesidir, en önemli ülkesidir" diye konuştu.

Bölgede çeşitli sorunlar yaşandığına işaret eden Çiçek, Güney Kafkasya, Yukarı Karabağ, Suriye'deki gelişmeler ve Ukrayna'daki duruma dikkati çekti. Çiçek, şöyle devam etti:

"Bunların hepsini yanyana getirdiğimizde iki kadim komşu ve yakın işbirliği içinde ülkeler olarak her vesilesiyle biraraya gelmek, görüşmek, istişarelerde bulunmak ve olabildiğince de dayanışma içinde olmak fevkalade önemlidir diye düşünüyoruz. Bu ilişkilere ilaveten bilim ve kültür alanında daha somut adımları atma fırsatı oldu. Biz de kısa sürede Moskova'da Yunus Emre Kültür Merkezi'ni açma imkanımız olacak. Kültürler arasındaki alışverişi de daha kurumsal daha anlaşılabilir bir noktaya getirmiş olacağız."

- "Rus kültürüne açılan yeni pencere"

Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin de kültür merkezinin açılışından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Merkezin, Rus kültürü için önemli bir yeri olduğunu ifade eden Narışkin, kültür merkezinin Rusya'ya, Rusçaya ve Rus kültürüne açılan yeni bir pencere olacağını kaydetti. Narışkin, "Bu merkezdeki herkes Rus kültürüyle tanışabilecek, yeni arkadaş ve meslektaş bulma fırsatı yakalayacaktır. Bu kültür merkezine gelenler ve çalışanlar için içten başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çiçek ve Narışkin, kültür merkezinin açılışın yaptı, şeref defterini imzaladı.

-tbmm başkanı çiçek

-sergey narışkin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Rus Bilim ve Kültür Merkezi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement