Ankara'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu köylere de yayıldı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu köylere de yayıldı

Ankara\'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu köylere de yayıldı

Ankara'da 29 Cumhuriyet Bayramı, köylerde de kutlandı. Çubuk'ta köylü bir kadın Gazi Mustafa Kemal Atatürk için şiir okudu, Haymana'da ise 4 bin 447 metrelik Türk bayrağı açıldı. Cumhuriyet'in 100. yılı Ankara'nın ilçeleri ve köylerinde de coşkuyla kutlandı. Haymana'da 4 bin 447 metrelik Türk bayrağı taşındı. Çubuk'ta Meşeli köyünde vatandaşlar, önce Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı, daha sonra da köy okulunda kutlamalar gerçekleştirildi. Bir köylü kadın Gazi Mustafa Kemal Atatürk için şiir okudu. Köylüler daha sonra yöresel kıyafetleriyle erik dalı oynadı. Haymana'daki kutlamada konuşan Haymana Kaymakamı Osman Sak 'Biz de Haymana olarak aynı coşkuyla kutlamak istedik. Cumhuriyetimizin ve tarihimizin önemli sayıları var. 1071 Anadolu'nun kapılarının açılışı, 1453 İstanbul'un fethi ve 1923 Cumhuriyetimizin ilanı biz bunları toplayarak 4 bin 447 metre dünyanın ve Türkiye'nin en uzun Türk Bayrağını açmak istedik. Haymana halkı da buna sahip çıktı. Bu uzunluktaki bayrağı açıp yürüyeceğiz. Cumhuriyetimize ve Haymanamıza hayırlı olsun' dedi.

29.10.2023 19:02

Ankara'da 29 Cumhuriyet Bayramı, köylerde de kutlandı. Çubuk'ta köylü bir kadın Gazi Mustafa Kemal Atatürk için şiir okudu, Haymana'da ise 4 bin 447 metrelik Türk bayrağı açıldı.

Cumhuriyet'in 100. yılı Ankara'nın ilçeleri ve köylerinde de coşkuyla kutlandı. Haymana'da 4 bin 447 metrelik Türk bayrağı taşındı. Çubuk'ta Meşeli köyünde vatandaşlar, önce Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı, daha sonra da köy okulunda kutlamalar gerçekleştirildi. Bir köylü kadın Gazi Mustafa Kemal Atatürk için şiir okudu. Köylüler daha sonra yöresel kıyafetleriyle erik dalı oynadı.

Haymana'daki kutlamada konuşan Haymana Kaymakamı Osman Sak "Biz de Haymana olarak aynı coşkuyla kutlamak istedik. Cumhuriyetimizin ve tarihimizin önemli sayıları var. 1071 Anadolu'nun kapılarının açılışı, 1453 İstanbul'un fethi ve 1923 Cumhuriyetimizin ilanı biz bunları toplayarak 4 bin 447 metre dünyanın ve Türkiye'nin en uzun Türk Bayrağını açmak istedik. Haymana halkı da buna sahip çıktı. Bu uzunluktaki bayrağı açıp yürüyeceğiz. Cumhuriyetimize ve Haymanamıza hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu köylere de yayıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement