15 Temmuz Kahramanlarına Hakaret Eden CHP'li Vekil Aldan'a Soruşturma - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Kahramanlarına Hakaret Eden CHP'li Vekil Aldan'a Soruşturma

15 Temmuz'da sokağa dökülen sivillere hakaret eden CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan hakkında soruşturma başlatıldı.

27.12.2017 16:30  Güncelleme: 16:46

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan hakkında, bir radyo programındaki sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

KHK'YLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Başsavcılığının konuya ilişkin açıklamasında, Aldan'ın dün katıldığı bir radyo programında sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Aldan, konuk olduğu bir radyo programında, hafta sonu yayımlanan 696 sayılı KHK'nin 121. maddesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

DARBEYE DİRENENLERE HAKARET ETMİŞTİ

Bir radyo yayınına katılan CHP'li vekil Aldan, darbeye direnen kahramanların o geceki eylemleri nedeniyle ceza almasının önüne geçen düzenlemeyi çirkin ifadelerle şöyle tanımladı: "Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır."

SOSYAL MEDYADAN SERT TEPKİ GELMİŞTİ

Darbeye direnenlere alçakça hakaret eden CHP'li Aldan'a sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi. Aldan'ı özür dilemeye davet eden sosyal medya kullanıcıları, skandal sözlerinden dolayı hesap sorulması gerektiğini de ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'li vekilin skandal açıklaması ile ilgili "CHP iyice şirazeden çıktı" dedi.

AK PARTİ'Lİ ÜNAL: BU ÜSLUP, BU SÖYLEM ALÇAKÇA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın 'darbecilere direnen sivillere' ilişkin KHK maddesini eleştirmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aldan'ın 'Bu düzenleme benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af getirebilirim anlayışıdır' sözlerini sert bir dille eleştiren Ünal, " 15 Temmuz'un ruhuna ve kutsiyetine yaptıkları saldırılar yetmedi, şimdi de o gecenin kahramanlarına en ağır şekilde hakaret ediyorlar. Bu üslup, bu söylem alçakça. Bu millet sizi affetmeyecek. Kininizde, nefretinizde boğulun" dedi.

15 Temmuz Kahramanlarına Hakaret Eden CHP\'li Vekil Aldan\'a Soruşturma
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Kahramanlarına Hakaret Eden CHP'li Vekil Aldan'a Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement