Anıtkabir'de 6 Bin Kişilik Atatürk Portresiyle Rekor Denemesi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Anıtkabir'de 6 Bin Kişilik Atatürk Portresiyle Rekor Denemesi Yapıldı

Anıtkabir\'de 6 Bin Kişilik Atatürk Portresiyle Rekor Denemesi Yapıldı

Zafer haftası etkinlikleri kapsamında, Atatürk'ün canlı portresini oluşturmak için siyah giyinen 6 bin kişi Anıtkabir'de buluştu.

26.08.2014 18:25

Zafer haftası etkinlikleri kapsamında, Atatürk'ün canlı portresini oluşturmak için siyah giyinen 6 bin kişi Anıtkabir'de buluştu. Etkinlikle aynı zamanda, Guinness rekor denemesi de yapıldı.

Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün'ün proje lideri olduğu, MTL Organizasyon ve Onur Tümer işbirliğinde "anıtkabirdeyiz.org" adresinden başvuru yapan gönüllüler saat 12.00'dan itibaren Anıtkabir'e gelmeye başladı. Anıtkabir bayrak alanında açılan istasyonlarda başvuru yapan vatandaşların kontrolleri yapıldı ve Atatürk imzasının yer aldığı siyah şapkalar dağıtıldı.

Saat 13.00'te başlayan çalışmalar yaklaşık 3 saat sürdü. 3 saatlik çalışmanın ardından Anıtkabir bayrak alnında Atatürk imzası ve portresi oluşturuldu. Portrenin oluşturulmasının ardından Guinness temsilcisinin yaptığı anonsla portreyi oluşturan vatandaşlar elleriyle kalp işareti yaparak yaklaşık 5 dakika hareketsiz bekledi. Sürenin tamamlandığının anons edilmesi üzerine rekor girişiminde bulunan vatandaşlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.

Portrenin oluşturulma süreci alana kurulan dev ekranlardan takip edilirken, rekor denemesi süresince TSK Armoni Mızıkası da çaldığı marşlarla alandakileri eğlendirdi.

Portrenin oluşturulması üzerine içinde, Guinness temsilcisi, noter ve fotoğraf sanatçının yer aldığı bir askeri Skorsky helikopter de alanı yukarıdan takip etti.

Alana ilk gelen 6 bin kişinin dahil olduğu etkinliğe yaklaşık 9 bin kişi gelirken, etkinlik süresinde Anıtkabir'e ziyaretçi girişine izin verilmedi.

Öte yandan Anıtkabir binasına dev bir Türk bayrağı asıldı. Havanın çok sıcak olmasına rağmen vatandaşlar büyük önderin portresini oluşturmak için alanda büyük bir sabırla bekledi. Alanda fenalaşan vatandaşlara hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anıtkabir'de 6 Bin Kişilik Atatürk Portresiyle Rekor Denemesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement