Amerikan Beyaz Kelebeği ile Mücadeleye 100 Bin Liralık Bütçe - Son Dakika
Güncel

Amerikan Beyaz Kelebeği ile Mücadeleye 100 Bin Liralık Bütçe

Amerikan Beyaz Kelebeği ile Mücadeleye 100 Bin Liralık Bütçe

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele edebilmek için 100 bin lira ödenek ayırdı.

03.06.2013 16:53

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, dut ağacı başta olmak üzere söğüt, çınar, akçaağaç, fındık ve diğer bitki türleriyle beslenen Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele için 100 bin liralık ödenek ayırdı.

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, düzenlediği toplantıda, Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele amacıyla İl Özel İdaresinden 100 bin liralık kaynak ayrıldığını söyledi.

Çiftçilerin topyekün bu mücadeleye destek vererek kendi bahçelerini ilaçlamaları gerektiğini belirten Kabaoğlu, geçen yılın bahar aylarında çiftçileri bilgilendirdiklerini kaydetti.

Düzce Ziraat Odası Başkanlığının desteğiyle 20 kişilik 10 ekiple ilaçlama yapacaklarını ifade eden Kabaoğlu, şöyle konuştu:

"Amerikan Beyaz Kelebeği, görülen alanlarda yapılan saha taramalarında mayıs ayı sonu itibariyle birinci dönem larvalarının yumurtadan çıkıp ağlarını oluşturmaya başladıklarını tespit ettik. Çiftçilerimiz kendi bahçelerinin kontrolü sonrasında yapraklarda larvalar tarafından örülmüş ağlarla karşılaştıklarında bunları budamaları gerekmektedir."

Kabaoğlu, vatandaşların ilaçlama yaparken çevreye ve diğer canlı türlerine zarar verecek her türlü girişimden kaçınması gerektiğini vurguladı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerikan Beyaz Kelebeği ile Mücadeleye 100 Bin Liralık Bütçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement