Amasya'da Bayramlaşma Kuyruğu - Son Dakika
Güncel

Amasya'da Bayramlaşma Kuyruğu

Amasya\'da Bayramlaşma Kuyruğu

Amasya'da Kurban Bayramı'nın ikinci gününde belediyenin ev sahipliği yaptığı törende vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

26.10.2012 15:59

Amasya'da Kurban Bayramı'nın ikinci gününde belediyenin ev sahipliği yaptığı törende vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

Vali A. Celil Öz, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ın da bulunduğu törene katılanlar uzun süre birbirleriyle bayramlaştılar.

Belediye önünde düzenlenen bayramlaşma etkinliğinin geleneksel hale geldiğini belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Bu geleneğimiz Anadolu'daki birçok ile örnek teşkil edecektir. Biz, gerek mili bayramlarımızı, gerekse dini bayramlarımızın halkla iç içe, halkla beraber, birlik beraberliğimizin doruğa çıktığı bir vaziyette kutlamak istiyoruz. Bunun bir örneğini de önümüzdeki Cumhuriyet Bayramı ile beraber halkın rahat gideceği mekanlarda yapacağız. Önemli olan bayramları kutlamaktır" dedi.

AMASYALI CUMHURİYET BAYRAMI'NI COŞKUYLA KUTLAYACAK

Bayramlaşmanın yaklaşık yarım saat sürdüğüne işaret eden Vali Öz de, "Bu duygu birliği, bu gönül birliği gerçekten bütün Türkiye'ye örnek olacak bir birlik. 3 gün sonrada Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. Cumhuriyet Bayramı'nı en fazla kutlama hakkı olan. Bu gururu en iyi yaşaması gereken memleketlerden birisi de Amasya'dır. Amasya Milli Mücadele ateşinin yakıldığı şehirdir. Dolayısıyla Amasyalı Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla, gururla kutlayacaktır, kutlama hakkına sahiptir. Cumhuriyet, cumhur varsa cumhuriyettir. Demokratik temellere dayanıyorsa cumhuriyettir. Cumhuriyet inanç ve vicdan özgürlüğü ile laikliği yaşatıyorsa cumhuriyettir. Cumhuriyet, sosyal devletse cumhuriyettir. Cumhuriyet, hukuk devletiyse cumhuriyettir. Yoksa bugün dünyaya bakın adı cumhuriyet olan ancak insanlarına zulmeden nice devletler vardır" diye konuştu.

Mehteran takımı ile belediye bandosunun da konser verdiği etkinliğin sonunda kavurma ikram edildi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amasya'da Bayramlaşma Kuyruğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement