Amasya'da 112 Personeline Ambulans Sürüş Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Amasya'da 112 Personeline Ambulans Sürüş Eğitimi

Amasya\'da 112 Personeline Ambulans Sürüş Eğitimi

Amasya'da 112 acil sağlık hizmetleri personeline ambulans sürüş eğitimi veriliyor.

21.09.2013 10:41

Amasya'da 112 acil sağlık hizmetleri personeline ambulans sürüş eğitimi veriliyor.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde dubalarla belirlenen zorlu parkurda 32 saat süreyle teorik ve uygulamalı eğitimi geçen eğitimi başarıyla tamamlayan personele Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Belediye Başkanı Mustafa Saatcı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Deniz'in de katılımıyla sertifikaları verildi.

Eğitimin 15'er kişilik gruplar halinde verildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, ilk gün teorik eğitim, sonrasındaki 3 gün süreyle uygulamalı olarak ambulans sürüş eğitimi alan personelden başarılı olanlara sertifikalarının verildiğini söyledi.

Aralarında bayanların da olduğu 60 personele eğitim verilmesinin hedeflendiğini anlatan Deniz, "İlimizde acil sağlık hizmetlerinin daha sağlıklı, kazasız belasız şekilde vatandaşlarımızı sağlık tesislerine ulaştırma konusunda daha başarılı olmamızı hedefleyen bu çalışmamızı artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. İnşallah vakalara ulaşım süremizi ve kalitemizi artıracaktır" dedi.

Mevcut araçlarda birer acil tıp teknisyeni, paramedik sağlık personeli ve şoförün bulunduğunu hatırlatan İl Sağlık Müdürü Deniz, eğitimleri tamamlayanların devreye girmesiyle birlikte artık ambulanslardaki personelin üçünün de sağlıkçı olup araç kullanabilecek kabiliyete sahip olacağını kaydetti. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amasya'da 112 Personeline Ambulans Sürüş Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement