Altınok'tan Aksaraylılar'a Veda Yemeği - Son Dakika
Güncel

Altınok'tan Aksaraylılar'a Veda Yemeği

Altınok\'tan Aksaraylılar\'a Veda Yemeği

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Selami Altınok ile eşi Gülhan Altınok, Aksaray'daki devlet erkanına veda yemeği düzenledi.

25.01.2014 12:49  Güncelleme: 12:46

Aksaray Valiliği yaparken İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Selami Altınok ile eşi Gülhan Altınok, Aksaray'daki devlet erkanına veda yemeği düzenledi.

Aksaray'daki bir otelde düzenlenen veda yemeğinde neşeli tavırlarıyla dikkat çeken Altınok, yemeğe katılanlarla tek tek yakından ilgilendi. Yemeğin ardından, Aksaray Vali Vekili Kubilay Ant, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Altınok ile daha önce yaşadıkları anılardan söz etti.

Altnok, veda yemeğinde yaptığı konuşmada, başka görevlere atanan kişileri yolcu ederken konuşmanın kolay olduğunu, ancak kendisi için düzenlenen veda merasimde söz bulamadığını ifade etti.

Görevini yürüttüğü 1,5 yıl boyunca kimseyle ufak bir sıkıntı dahi yaşamadığını dile getiren Altınok, "Allah'a hamd olsun ki, vatanını ve milletini seven, devleti ve milletiyle barışık, kendi öz değerleriyle yetişmiş ve toprağına bağlı insanların yaşadığı bu şehirde görev yapmak bana nasip oldu" dedi.

Altınok, Aksaray'da bulunduğu süre boyunca tatlı ve huzurlu bir dönem geçirdiğini belirterek, "Aksaray'a geldiğim dönemde biraz kırgınlıkların olduğu bir zamandı. İlk önce kırgınlıkları ortadan kaldırdık. Herkesin birbiriyle konuşabildiği, birbirine selam verebildiği bir ortamı yumuşattım, diye düşünüyorum. Buna katkı verdiysem ne mutlu bana" diye konuştu.

Türkiye'nin 4 bin yıllık bir geleneğinin bulunduğunu dile getiren Altınok, şunları anlattı:

"Bu devlet ve millet, asırlardır her türlü sıkıntıyı atlatmış, her türlü problemi yaşamış, devletler yıkmış ve devletler kurmuştur. Hiç rahat olduğu bir dönem olmamıştır. Cumhuriyetle beraber de her dönem sıkıntı ve problemlerimiz olmuş. Zaman zaman üzülmüşüz. Zaman zaman sıkıntılar yaşamışız. Ama bu millet hiçbir zaman başını önüne eğmemiştir. Bu devlet hiçbir zaman kendini sıkıntılı hissettiği noktalarda bile kenara çekilmemiştir. Devlet refleksi var. Devlet olabilmenin 4 bin yıllık geleneğin vermiş olduğu bir refleks var. Bu refleks hiçbir şey yapılmasa bile ortaya çıkıyor."

Altınok, "Görevimi bundan sonra da en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim. Hiçbir zaman görev talep etmedim. Nefsimden geçse bile açık açık dillendirmedim. Görev talep edilmez. Büyüklerimiz takdir eder ve görev bize verilir. Sizde o görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edersiniz. Bu 1,5 yıldaki bütün dostluklarınız için bütün samimiyetiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bütün Aksaraylı hemşerilerim, benim için iyi bir akraba, kardeş ve dosttur. Herkese teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Altınok'a çeşitli hediyeler takdim edildi. Yemek, katılanların Altınok'la fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altınok'tan Aksaraylılar'a Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement