Altındağ'da 11 Yeni Anaokulunun Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Altındağ'da 11 Yeni Anaokulunun Açılışı Yapıldı

Altındağ\'da 11 Yeni Anaokulunun Açılışı Yapıldı

Altındağ Belediyesi, Ankara Valiliği ile imzaladığı protokol çerçevesinde yaptığı 11 anaokulunun açılışını yapıldı.

18.09.2013 18:13  Güncelleme: 16:36

Altındağlı çocukların daha mutlu ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceği anaokulları, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katılımı ile açıldı. Altındağlı çocuklar anaokullarına kavuştu.

Altındağ Belediyesi tarafından yapılan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen anaokullarının açılış töreninde, Bakan Nabi Avcı Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

Yoğun bir katılımın gözlendiği törene, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Ankara milletvekili Nurdan Şanlı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Güneşevler, Aydınlıkevler, Battal Gazi, Gülpınar, Feridun Çelik, Karapürçek-1, Karapürçek-2, Alemdağ, Başpınar, Karakum ve Yıldıztepe anaokullarını temsilen Karapürçek Mahallesi'ndeki anaokulunda düzenlenen açılış töreni coşku dolu anlara sahne oldu.

Açılış töreninde konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yaptıkları tüm yatırımlarda eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Her yıl okulların tadilat ve bakımı için belediye bütçesinden önemli bir pay ayırdıklarını da belirten Başkan Tiryaki, "Burada açtığımız 11 anaokulu ve ilçemiz sınırlarında yapacağımız 9 yeni anaokuluyla birlikte toplam 20 anaokulunu Altındağ'a hediye ediyoruz. Çocuklarımızın eğitimine, çocuklarımızın geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da, "Okul öncesi eğitim alanında destek, en önemli eksiğimiz… Bu ihtiyacı yakından gören Altındağ Belediyemiz anaokulu yapacağım dedi ve bu sözünü tuttu. Başkan Tiryaki'ye teşekkür ederiz" dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise 'Eğitime yüzde 100 destek' kampanyası kapsamında Ankara'da önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Bir belediye başkanının "Ben de bu yarışta varım" diye yaptıkları yatırımı çok önemsediğini vurgulayan Yüksel, "Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasına destek verecek bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin görev ve sorumluluktan kaçmayan bir Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Vali Yüksel, "Başkan Tiryaki 'ben sadece yasada yazan görevlerimi yerine getiririm, başka bir işe karışmam' demedi. 'Benim bu ilçeye ve bu ilçenin çocuklarına karşı sorumluluğum var' dedi. Eline çantasını, dosyasını alıp bizlere geldi ve ben okul yapacağım dedi. Böyle belediye başkanının ancak alnı öpülür." sözleri büyük alkış aldı.

Altındağ Belediyesi'nin yeni eğitim öğretim yılına yetiştirdiği 11 anaokulunun açılışından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, "Altındağ'ı Altındağ yapan değerli belediye başkanını canı gönülden kutluyorum. Bu ilçe bugün bir cazibe merkezi haline geldi ise bunda Altındağ Belediyesi'nin insana yatırım yapması ve insan odaklı hizmet anlayışının payı büyüktür. İnsana yapılan yatırımların en önemlisi eğitimdir." dedi.

Konuşmaların ardından 11 anaokulunu temsilen Karapürçek Mahallesi'ne yapılan anaokulunun açılış kurdelesi kesildi ve davetliler anaokulunu gezdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altındağ'da 11 Yeni Anaokulunun Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement