Alperenler ile BDP Arasındaki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Alperenler ile BDP Arasındaki Gerginlik

Alperenler ile BDP Arasındaki Gerginlik

Alperen Ocakları Bingöl Şubesi üyeleri ile BDP’liler arasında çıkan olayların yankısı sürüyor.

17.06.2014 17:40

Alperen Ocakları Bingöl Şubesi üyeleri ile BDP'liler arasında çıkan olayların yankısı sürüyor. Taraflar birbirleri hakkında suç duyurusunda bulunurken, önceki gün BDP tarafından yapılan basın açıklaması korucuların tepkisini çekti.

Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Salih Kişin, geçtiğimiz Cuma günü Alperen Ocakları üyeleri ile BDP'liler arasında yaşanan gerginliğe ilişkin basın açıklaması yaptı. Olay sonrası her iki tarafın kendilerini savunacak açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Kişin, "Konu yargıya intikal ettirilmiştir. BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, 'Tüm uyarılarımıza rağmen faşist grubun konvoyu il binamızın önünden çeteler, korucular ve polis nezaretinden geçirmeleri haklılığımızı kanıtlamıştır' diyerek olayla yakından uzaktan alakası olmayan korucu camiamızı hedef alıp karalamaya çalışmaktadır" dedi.

Korucu camiasının Alperen Ocakları ve BİŞHAK üyeleri tarafından düzenlenen 'Bayrağa saygı yürüyüşü' etkinliğine dahi katılmadığını belirten Kişin, "Programa katılmamamıza rağmen il başkanı tarafından 'çamur at izi kalsın' mantığıyla korucularımıza yönelik ithamlarda bulunmasını doğru ve tarafsız bir yaklaşım olarak bulmuyoruz. Herkes gibi ilimizin huzuru barışı ve refahı için elimizden gelen gayreti ve hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. Güzel ilimiz Bingöl'ün olumsuz hadiselerle, terör olaylarıyla gündeme gelmesini asla tasvip etmiyoruz. Bingöl halkı zaten yıllardır terörden ve şiddetten yeterince acı çekmiş, çekmeye de devam etmektedir. Halkımız artık terör ve şiddet sarmalından kurtularak normal bir hayat yaşamak istiyor" ifadelerini kullandı.

BDP'nin koruyucu camiasından özür dilemesi gerektiğini ifade eden Kişin, "BDP'li yöneticilerin korucu camiasına iftira attıkları gerekçesiyle bir an önce kahraman korucu camiamızdan özür dilemelerini bekliyoruz. Korucu camiası olarak şimdiye kadar Bingöl'ün barışı, huzuru ve kardeşliği için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi ve bundan sonrada göstereceğimizi herkesçe bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alperenler ile BDP Arasındaki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement