Alparslan Arslan'dan Tahliye Talebi - Son Dakika
Güncel

Alparslan Arslan'dan Tahliye Talebi

Alparslan Arslan\'dan Tahliye Talebi

Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın avukatı "tahliye talepli" dilekçesini nöbetçi mahkemeye sundu.

10.03.2014 11:28  Güncelleme: 11:53

Ergenekon davası kapsamında tutuklu olan Danıştay cinayetinin faili Alparslan Arslan tahliye talebinde bulundu. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan Avukat, AYM'nin İlker Başbuğ için verdiği kararı örnek gösterdi ve bu kararın eşitlik ilkesi gereği tüm tutuklu sanıklara uygulanmasını istedi.

Danıştay cinayeti faili Alparslan Arslan'ın avukatı Oğuz Kayıran İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 2 sayfalık dilekçe sundu.

İLKER BAŞBUĞ KARARI HATIRLATILDI

Arslan'ın 7 yıl 9 ay 1 gündür tutuklu olduğunun belirtildiği dilekçede, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) İlker Başbuğ ile ilgili verdiği kararı hatırlatıldı. Eşitlik ilkesi gereği AYM'nin kararının tüm tutuklu sanıklar açısından uygulanması gerektiğine vurgu yapılan dilekçede tüm sanıkların tahliyesine karar verilmesinin sorunlu olduğu ifade edildi.

Ayrıca tutukluluk süresini 5 yıla indiren yasal değişikliğe de değinilen dilekçede Alparslan Arslan'ın tahliye edilmesi talep edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alparslan Arslan'dan Tahliye Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • murat: EEE 7 yıl 9 ay 1 gün eder 3556 gündür suçüstü yakalanmış(elinde silahla yakalandı) bir katilin mahkemesini sonuçlandırmayan bir mahkeme heyeti mutlumu? 9 0 Yanıtla
  • cesur: isim soyisimden dolayı 10 yıl daha ceza verirdim 1 2 Yanıtla
    ALPARSLAN: O İSİM OLMASAYDI SEN 1000 YILDIR ANADOLUDA YAŞAYAMAZDIN. 0 0

Advertisement